Primeur: Lancering Yn Beweging platform in Súdwest-Fryslân

Sport
Afbeelding

SNEEK/WORKUM-Yn Beweging gaat live! Dit is hét platform waarop alle Friezen online toegang krijgen tot alle mogelijkheden op het gebied van sporten en bewegen, lokaal én provinciaal, uniek in Nederland. Voor Súdwest-Fryslân, maar ook voor heel Friesland een primeur, want dit is de eerste gemeente samen met Opsterland waarin de app in gebruik wordt genomen.

Van de eerste aanbieders uit de regio komt vooraf al hun beweegaanbod in de app te staan. Zo kunnen inwoners vanaf de livegang op 23 september gelijk activiteiten in de app vinden én hieraan deelnemen. Vanuit Sport Fryslân zal Yn Beweging het komende jaar door in alle 18 gemeenten van Fryslân uitgerold worden en samen zal er gewerkt worden aan de verdere ontwikkeling van het platform en de app.

Op 23 september overhandigt directeur/bestuurder van Sport Fryslân Anne Jochum de Vries de app aan wethouder Bauke Dam. Er komt namelijk een levensgrote app tevoorschijn en de wethouder zal deze in ontvangst nemen. Anne Jochum zal het moment toelichten en op een grote kaart van Friesland (van 2,5 bij 3 meter!) vinkt de wethouder zijn gemeente af: ‘Check! Wij doen mee!’.