Binnenkort in het Theater in Sneek: Footloose

Door: Henk van der Veer Cultuur en uitgaan
Binnenkort in het Theater in Sneek: Footloose
Binnenkort in het Theater in Sneek: Footloose Foto Saskia Bruinsma

SNEEK- Ieder jaar brengt MUZT musicalopleiding een avondvullende musical in Theater Sneek. Dit jaar zijn zij aan de slag gegaan met de musical Footloose. In april staat MUZT zes keer in Theater Sneek. 

De musical is een eigentijdse bewerking van de film uit 1984 met de iconische titelsong van Kenny Loggings., waarvan in 2014 een remake verscheen. Bekende hits als Let’s hear it for the boy en Holding out for a hero zijn in een Nederlandse vertaling te horen in de musical. 

Het verhaal 

Ren, een jongen uit Chicago verhuist naar een drop op het platteland waar de dominee de baas is. Dankzij dominee Moore is het verboden om moderne muziek te draaien en om te dansen. Ren gaat de strijd aan met de dominee en ontdekt welk verdriet er ligt in het hele dorp. Daarbij wordt hij ook nog eens verliefd op zijn dochter. 

Irene Martin, artistiek leider MUZT: “Het verhaal is gebaseerd op gebeurtenissen in een klein religieus stadje in Oklahoma in 1978, toch zijn de thema’s nog steeds actueel. Het is heel menselijk om onverwerkt verdriet ver weg te stoppen en jongeren te willen beschermen regels en verboden. Bij jong zijn hoort juist vrijheid om te ontdekken. In het repetitieproces kregen we begrip voor beide kanten. Dat juist jongeren dit universele verhaal nu op hun eigen manier in een musical vertellen maakt het extra bijzonder.” 

Deze swingende musical met tijdloze hits mag je niet missen! Kaarten voor Footloose zijn te koop via de website van Theater Sneek. 

MUZT Musicalopleiding 

MUZT is de musicalopleiding van kunstencentrum Atrium voor Fries talent tussen de 13 en 18 jaar. De vierjarige opleiding kan een springplank vormen naar het vervolgonderwijs binnen het vakgebied. Tijdens de opleiding doen de MUZT-ers veel podiumervaring op, en vormen zij bovendien een hechte groep waarin het fijn is om op te groeien. Na de opleiding stromen sommigen door naar MBO- of HBO musicalopleidingen, oud leerlingen zien we dit seizoen o.a. terug in voorstellingen als De Hospita, De Tocht, ’40-’45, 100%Coco en de Komedie over een Bankoverval.   Footloose is de zestiende grote MUZT-productie.