Recyclewinkel Estafette maakt een comeback in Sneek

Door: Henk van der Veer Algemeen
Recyclewinkel Estafette maakt een comeback in Sneek
Recyclewinkel Estafette maakt een comeback in Sneek Foto aangeleverd

SNEEK- Geweldig nieuws voor alle liefhebbers van duurzaam winkelen en schatjagen in Sneek: in 2024 opent Estafette de deuren van een nieuwe recyclewinkel in de stad op prachtige zichtlocatie: de Akkerwinde 1. Direct naast Ranzijn Tuin & Dier, pal aan de N7 en de wijk Duinterpen, in het voormalige pand van de Ford garage én priklocatie van de GGD. De gemeente Súdwest-Fryslân heeft voorlopig groen licht gegeven voor een periode van 10 jaar.

Terug van weggeweest

Tot juni 2019 was de Estafettewinkel aan de Professor Zernikestraat dé plek voor kringloopgeluk in Sneek. Helaas sloeg het noodlot toe vlak voor de heropening: het net gerenoveerde pand werd door een brand verwoest. Vanaf dat moment is steeds gezocht naar een geschikte locatie voor een nieuwe vestiging. Na lang zoeken is eindelijk een perfecte nieuwe locatie gevonden aan de Akkerwinde.

7de vestiging van Estafette in Friesland

Met de opening van de winkel - in de loop van 2024 - in Sneek heeft Estafette binnenkort na 4 jaar weer 7 vestigingen in Friesland. Naast de Recycle Boulevard in Leeuwarden heeft Estafette vestigingen in Harlingen, Franeker, Sint Annaparochie, Burgum en Oosterwolde. De nieuwe recyclewinkel beslaat straks ruim 2.300 vierkante meter, waarvan 1.700 m2 wordt ingericht als winkelruimte en de rest als magazijn, (circulaire) werkplaats en kantoor. Een bezoek aan een winkel van Estafette is altijd een inspirerend uitje. Niet alleen voor mensen uit de regio, maar ook voor vele toeristen die naar Friesland komen. 

Verrassende winkelformule

Estafette is Friese winkelformule die staat voor duurzaamheid en circulariteit. Bewust kiezen voor iets ‘niet nieuws’ wordt gestimuleerd en met een verrassende en frisse styling hoopt Estafette mensen wat vaker tweedehands een eerste keus te laten zijn. Alles wat je bij Estafette vindt wordt via de inbreng aangeboden door particulieren en soms bedrijven. De gedoneerde spullen worden - indien nodig- schoongemaakt en/of gerepareerd voordat ze tegen faire prijzen in de winkel worden aangeboden. In de Estafette winkels is een mooie mix te vinden van kleding, kleingoed, meubelen, speelgoed, elektronica, gereedschappen en nog veel meer.

Doorgeven en Meedoen

Bij stichting Omrin Estafette draait alles om ‘Doorgeven en Meedoen’. De stichting is een organisatie zonder winstoogmerk en ANBI-status, die zich inzet voor maximaal hergebruik van producten met een inclusieve instelling. Doorgeven staat hierbij voor de duurzaamheidsambitie van Estafette, namelijk het maximaal hergebruiken van goederen. Meedoen staat voor de ruim 400 plekken die Estafette biedt aan vrijwilligers en mensen, waarvan een groot aantal met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Onder begeleiding van ruim 30 betaalde krachten werken ze aan hun zelfvertrouwen, zelfstandigheid en vakmanschap.

Helpt Estafette in de startblokken

Alles staat nu in het teken van opstarten en voorbereiden. En daar heeft Estafette de Sneker gemeenschap voor nodig! De stichting zoekt spullen, vrijwilligers en vast personeel. Ben jij gepassioneerd over duurzaamheid en wil je een positieve impact hebben op de gemeenschap van Sneek? Bekijk alle(vrijwilligers) vacatures op de website https://bit.ly/VrijwiligersvacaturesSneek en word onderdeel van het nieuwe ‘Sneekteam’! 

Of heb je herbruikbare spullen die je kunt doneren? Bewaar ze voor Estafette. Hiermee steun je een heel goed doel. Houd website en sociale media in de gaten voor meer informatie over wanneer en hoe je kunt bijdragen. 

Recyclewinkel Estafette maakt een comeback in Sneek
Recyclewinkel Estafette maakt een comeback in Sneek