Zege glipt Jong LSC 1890 door de vingers

Door: Ynte Dragt Algemeen
Selectie Jong LSC 1890
Selectie Jong LSC 1890 Foto: LSC 1890

ARUM - Ook de derde ontmoeting tussen Arum en Jong LSC 1890 heeft geen winnaar opgeleverd, al leek de squadra van de Leeuwarderweg wel heel lang op een Zeger af te stevenen. In de laatste minuten toen Kevin Jaarsma namens de thuisclub twee keer trefzeker was, lieten de zaterdagkickers van de Sneker Traditionsverein die echter door de vingers glippen met voor de derde opeenvolgende keer een remise tot gevolg.

Verzilverd
De ploegen gaven elkaar in de eerste helft geen duimbreed toe en ook qua kansen was de wedstrijd aardig in evenwicht. Die waren overigens niet aan Arum en Jong LSC 1890 besteed. Er moest dan ook een standaardsituatie aan te pas komen om de scoren open te breken. Die situatie - een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van de thuisclub - werd door Patrick Haitjema netjes verzilverd. De vreugde aan Sneker zijde was echter van korte duur, tenminste als de rust niet wordt meegerekend. De tweede helft was namelijk nog maar drie minuten onderweg, toen Kevin Jaarsma namens Arum de eerste, de beste mogelijkheid verzilverde.

De eerste winnaar
Twintig minuten later kwam Jong LSC 1890 opnieuw op voorsprong. Een inzet van Sneker makelij leek via de voet van doelman Willem Miedema op niks uit te draaien Maar zoals zo vaak was daar opeens Camiel Gerritsen.en toen Jong LSC 1890 vijf minuten later op één-drie kwam leek de zaak in kannen en kruiken en leek de ploeg van trainer Mayco Schulte die met Ilias Bourakba, Martin de Haan en de al genoemde Patrick Haitjema een aantal spelers uit de echte A-slectie op de been bracht, de eerste winnaar in de drie onderlinge ontmoetingen te worden.

Comeback
Leek, want in “the dying seconds of the game”. zou de thuisclub alsnog langzij komen. Eerst benutte Jaarsma in minuut negenentachtig een “pengel” en in de eerste minuut van de toegevoegde tijd maakte dezelfde speler de comeback helemaal compleet door een vrije trap achter/;langs doelman Jesse Nauta te schieten. Het was vanuit het perspectief van Arum een geweldige apotheose van een duel dat heel lang de kant van de Jong LSC 1890 leek op te vallen en waarin de Snekers in extremis nog de overwinning door de vingers lieten glippen

Met dat gelijkspel schoot overigens geen van beide iets op. Zo waren en bleven de blauwhemden die op zaterdag 27 januari aanstaande in Woudsend worden verwacht voor het inhaalduel met de club van die naam, op de achtste plaatst staan.

Arum - Jong L.S.C. 1890 3-3 (0-1)
Doelpunten: 0-1 Patrick Haitjema (38.), 1-1 Kevin Jaarsma (48.), 1-2 Camiel Gerritsen (68.), 1-3 onbekende speler (73.), 2-2 Jaarsma (89.-pen.), 3-3 Jaarsma (90.+1.)
Scheidsrechter: K.M. Gorter
Gele kaart: Jildert Wijbenga (Arum), Joran de Haan (Jong LSC 1890)
Opstelling Jong L.S.C. 1890: Jesse Nauta, Martin de Haan, Patrick Haitjema, Erik van der Wei (Ian Rinia), Victor Andringa, Joran de Haan, Chris Haitjema (onbekende speler), Camiel Gerritsen, Ilias Bourakba, Riley Groeneveld (Serjan Dames) en Jesse IJntema