Kleding inzamelingsactie G.V. De Stânfries 4 april in IJlst/Oosthem

Door: Ynte Dragt Sport
Afbeelding

IJLST - Gymnastiekvereniging De Stânfries doet voor de vijfde keer mee aan een ludieke kleding inzamelingsactie. Door het deelnemen aan deze actie wordt kleding een tweede kans gegeven en ook niet onbelangrijk: de vereniging ontvangt een leuke bijdrage voor de clubkas.

Groot succes
”De vorige acties waren prima en iedereen weet dat we hieraan een gevolg willen geven. Wij zorgen ervoor dat de kleding ook nu weer wordt opgehaald”, vertelt voorzitter Koos Nederhoed van de IJlster gymvereniging. In samenwerking met Smart Recycling zorgen we er voor dat de kleding een sociaal en ecologisch verantwoord tweede leven krijgt door het te hergebruiken.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is de bullseye. “Wij hopen dat we op deze wijze kunnen bijdragen aan de duurzaamheid in deze wereld. Dat is ons hoofddoel. Dat we daarnaast een vergoeding krijgen is welbesteed en kunnen we goed gebruiken voor de aanschaf van nieuw materiaal. Ook deze keer gaan we daar weer voor”, legt Mieke Bergstra uit.

4 april spullen bij de weg
De IJlster gymnastiekvereniging vraagt iedereen om zoveel mogelijk schone kleding te verzamelen en deze in grote zakken te bewaren.  Donderdag 4 aprilwordt iedereen gevraagd de zakken voor 18.00 uur langs de weg te zetten. Vrijwilligers halen dan de spullen op. Welkom zijn goede kwaliteit tweedehands kleding, lakens, dekens, gordijnen, knuffelbeesten, schoenen (per paar) en o.a. riemen/ceinturen.

Kortom: ruim de kledingkast op, gun je kleding een tweede kans en steun onze vereniging!! Wij zorgen ervoor dat het allemaal op de juiste plaats terechtkomt.

Bron: De Stânfries