‘De bal rolt weer ...’, voetbalvoorbeschouwing 30 maart en 1 april

Door: Henk van der Veer Sport
‘De bal rolt weer ...’, voetbalvoorbeschouwing 30 maart en 1 april
‘De bal rolt weer ...’, voetbalvoorbeschouwing 30 maart en 1 april Foto X-account c.v.v. ONS Sneek

SNEEK- Het was vanuit Sneker perspectief een “poer min”-weekeinde. Op ONS Sneek o.23 na gingen namelijk alle Sneker prestatieteams onderuit. ONS Sneek verloor voor het eerst in deze competitie en wel van Flevo Boys. Op die nederlaag viel evenals op die van LSC 1890 bij Jubbega heel weinig af te dingen, terwijl het verlies van Sneek Wit Zwart bij lijstaanvoerder Heerenveense Boys volgens onze zegsman eveneens terecht mocht worden genoemd.

Verder verloor Waterpoort Boys in een tamme degradatiekraker van directe concurrent IJVC dat uit één mogelijkheid het maximale rendement haalde. Jong LSC 1890 mocht in Hommerts even van een nieuwe stunt dromen. De blauwe beloften moesten de punten eindje besluit toch aan HJSC laten en een dag later gaf Black Boys tegen Nieuweschoot zijn ongeslagen thuisstatus uit handen. ONS Sneek o.23, het enige lichtpuntje, hield met een gelijkspel bij Achilles E daarentegen zijn ongeslagen status daarentegen fier overeind.

Komend weekeinde staat in het teken van de beker, terwijl verder nog een aantal inhaalduels worden afgewerkt. Een van die inhaalduels betreft de ontmoeting tussen ONS Sneek o.23 en Achilles E o.23 die “back to back” wordt afgewerkt, iets wat ook geldt voor de return tussen Nieuweschoot en Black Boys die voor Paasmaandag op de agenda staat. Bij de voorbeschouwing op die wedstrijden wordt dan ook verwezen naar hetgeen vorige week is geschreven, terwijl op de ontmoeting tussen Blue Boys en Jong LSC 1890 al meerdere keren is voorbeschouwd. De enige ‘nieuw’e verhandeling gaat bij deze editie van ‘De bal rolt weer…’, dan ook over de kwartfinale van de beker tussen ONS Sneek en het Drentse DZOH.

Zie voor meer info: https://pengel.weebly.com

X-account c.v.v. O.N.S. Sneek