LSC 1890 verliest voor de twaalfde keer

Door: Ynte Dragt Sport
Patrick Zijda kon tegen Jubbega met LSC 1890 geen potten breken
Patrick Zijda kon tegen Jubbega met LSC 1890 geen potten breken Foto: Henk van der Veer

JUBBEGA - Nadat de heenwedstrijd tegen Jubbega door een Sneker inschattingsfout werd beslist en er wellicht  voor de  blauwhemden wat meer in had gezeten, viel op de 3-0 nederlaag in de return die tot stand kwam door treffers van Geertjan Liewes in de eerste helft en een laat doelpunt van Mark Visser, vanuit Sneker perspectief heel weinig af te dingen. Het was al weer de twaalfde nederlaag voor de brigade uit de Waterpoortstad. 

Gedragen
Na een eerste aanzet van de in spagaat verkerende thuisclub lag het initiatief vooral bij de Snekers. Dat leverde enige mogelijkheden op. LSC 1890 slaagde er echter niet in om daarvan één te benutten en zelfs niet, toen Rik Jongstra alleen voor de goalie van Jubbega verscheen. In plaats van nul-één werd het na een klein half uur één nul, toen de Sneker defensie bij een door de wind gedragen bal een inschattingsfout maakte en Geertjan Liewes mocht afdrukken. Diezelfde Liewes was vier minuten later opnieuw trefzeker, toen hij bij een hoekschop alle tijd en ruimte kreeg om in te koppen.

Noodrem
Daar zou het in de resterende speeltijd van de eerste helft bij blijven en ook in het tweede bedrijf waarin LSC-trainer Marcel Valk - en soms noodgedwongen - veelvuldig wisselde bleef de stand op sportpark ’t Heidefjild ongewijzigd. Kort voor het einde van de reguliere speeltijd leek Jetse Tuithof dan toch op weg naar Jubbega’s derde, totdat invaller Aaron Brouwer aan de noodrem trok. Het koste de vleugelverdediger geel, waar een deel van de diehards ook een andere kleur in gedachten had. Die diehards waren vanwege de bizarre weersomstandigheden overigens niet in grote getale aanwezig en slechts weinigen waren dan ook getuige van de de late drie-nul van Mark Visser.

Met die derde treffer kreeg de wedstrijd overigens wel een passende uitslag, want de ploeg van trainer Joop Gall was sterker dan “the Blues” en zegevierde dan ook terecht. Met die zege liep Jubbega iets uit op de ploegen in de zgn. promotie-/degradatiezone, terwijl LSC 1890 dat op zaterdag 6 april de competitie vervolgt met een thuiswedstrijd tegen Broekster Boys, laatste bleef.

Jubbega - L.S.C. 1890 3-0 (2-0)
Doelpunten: 1-0 Geertjan Liewes (25.), 2-0 Liewes (29.), 3-0 Mark Visser (88.)
Scheidsrechter: M. van Laar
Gele kaart: Aaron Brouwer (LSC 1890)
Opstelling LSC 1890: Jesse van Sermondt, Jesse IJntema (70. Martijn Zwaga), Per Eggens, Rens Zwaagstra (75. Brandley Steensma), Martin de Haan (46. Aaron Brouwer), Patrik Zijda, René Cnossen, Jens Knoop, Rik Jongstra (65, Daan Daniëls)), Maarten Kingma en Jocelyn Haaima (75. Quinten Tichelaar)