Nieuweschoot kraakt de Black Boys-code

Door: Ynte Dragt Sport
Selectie v.v. Black Boys 2023-2024
Selectie v.v. Black Boys 2023-2024 Foto: Nico Altenburg

SNEEK - In thuiswedstrijden bleef Black Boys lang zonder nederlaag en wisten alleen Aengwirden, Lemmer en Blauw Rood ’20 een deel van de cijfercombinatie te bemachtigen. De volledige code bleek echter niet te kraken, maar daaraan kwam vanmiddag door toedoen van Nieuweschoot een einde, al had dat ook te maken met de energie die Black Boys in de wedstrijd stopte. 

Niemand voelt zich verantwoordelijk
Dat was niet bijzonder groot, waardoor met name Nieuweschoot-aanvoerder Daniël ten Berge de wedstrijd naar zijn hand kon zetten. De passing aan de zijde van de bezoekers was echter niet van het zuiverste niveau, maar nadat Richard Nieuwland het aan de andere kant met zijn chocoladebeen had geprobeerd, kreeg de ploeg uit Heerenveen de openingstreffer min of meer in de schoot geworpen. De bal viel in de tiende minuut namelijk tussen een aantal Sneker spelers in en niemand van hen voelde zich verantwoordelijk (0-1).

Echt gevaar
De ploeg van trainer Richard Venema reageerde, maar de reactie was toch vooral lauw. Een inzet van Max Hofstra belandde naast de vijandelijke veste en Ahmed Abdullah vond de prima kieperende Jamie Horsthuis op zijn weg. Vervolgens slingerde Harry Terpstra de bal voor de goal vanaf de plek van waar hij veertien dagen geleden scoorde. Deze keer reikte het gespikkelde monster echter niet zo ver en datzelfde monster verdween bij een poging van Mark Zijlstra ruim naast waarna Mobin Jafari met een schot op de lat voor het eerst voor echt gevaar zorgde.

Schrikmomentje
Het volgende gevaar ontstond bij de tweede paal, waar Hofstra centimeters tekort kwam om een voorzet van Terpstra te verzilveren. Dat gebeurde in een fase waarin de thuisclub meer grip op de wedstrijd kreeg, al was het tempo aan Sneker zijde nog steeds te laag waarin Ten Berge met een uithaal op de late nog een keer voor een Sneker schrikmomentje zorgde.

Doos nog om de schoenen
In de openingsfase van de tweede helft stond Black Boys nog steeds in de kabbelmodus waarbij een combinatie tussen Abdullah en Dennis Kempen niet echt een soepel liep, iets wat bij Jafari na een behoorlijke beuk ook het geval was. Jafari zag vervolgens vanaf de zijlijn dat een doeltreffende kopbal van Abdullah werd afgekeurd en dat een lage voorzet van Hofstra bij de eerste paal in de handen van Horsthuis terecht kwam. Niet veel later ging de bal over Richard Nieuwlan heen en de daaropvolgende voortzet over een andere verdediger van de Zwartjes. Die werd vervolgens uitgekapt, waarna bij de aanvaller van Nieuweschoot duidelijk sprake was van een gevalletje “de doos nog om de schoenen”.

Beslist
Niet veel later schoot Zijlstra na een aanval over veel schijven over en vond Jordi Albada na een rush over de as van het veld geen bondgenoot. Vervolgens ging een schuiver van Ten Berge door de stokken van een Black Boys-speler, waarbij doelman Madji Hanana de inzet keerde en erger wist te voorkomen. Even later werd het vanuit Sneker perceptie toch erger, toen Nieuweschoot min of meer een vrijbrief kreeg en via de vingertoppen van Hanana raak schoot. Daarmee was de wedstrijd wel beslist, al probeerde Black Boys het nog wel en leverde dat bijna nog succes op.

Nadat een pass van Terpstra evenals een voorzet van Kempen net niet zuiver genoeg was, vond Onno Kappeyne van de Copello bij het ingaan van de toegevoegde tijd echter de aansluiting en in de vierde minuut van de toegevoegde tijd was de mee naar voren getrokken Hanana na een voorzet dicht bij de twee-twee. Die viel echter niet en even later was Nieuweschoot de eerste tegenstander die op Tinga de Black Boys-code kraakte.

Black Boys - Nieuweschoot 1-2 (0-1)
Doelpunten: 0-1 onbekende speler (10.), 0-2 onbekende speler (80.), 1-2 Onno Kappeyne van de Copello (90.+1)
Scheidsrechter: T. Kuijper
Gele kaart:
Opstelling Black Boys: Madji Hanana, Dennis Kempen Onno Kappeyne van de Copello, Jordi Albada, Richard Nieuwland, Max Hofstra (70. Amin Abdelkhareq), Mark Zijlstra, Harry Terpstra, Hanna Hano, Mobin Jafari (58. Rowan Hoekstra) en Ahmed Abdullah 

Bron: Pengel