Column: Bruisend (?)

0

Ondernemers in Groot Sneek hebben het indertijd gevraagd. Parkeren in de stad moet aantrekkelijker worden en dus goedkoper. In de binnenstad wordt het eerste half uur gratis. Ooit. De gemeente antwoordde die ondernemers overigens karakteristiek door de overige toekomstige tarieven onmiddellijk te verhogen. Elk volgend half uur kost een euro. Straks.

Wanneer? In mei 2017 stond in de krant dat parkeren op het Veemarktterrein en nog een paar plaatsen over een jaar (mei 2018) gratis zou zijn. Maar als we in mei 2019 donderdagsavonds naar het theater gaan blijkt dat alles nog werkt. De helft van de auto’s heeft ook nog zo’n briefje achter de voorruit liggen. Elke dag staan er nog steeds zo’n tien auto’s zielig voor twee euro op het grote Flexaterrein, terwijl onbeholpen motorrijders er gratis les krijgen.

Op de webpagina’s van de gemeente is door mij niet terug te vinden wanneer de parkeermeters aangepast worden. Klaarblijkelijk heeft de gemeente stiekempjes besloten goedertieren mensen zo lang mogelijk de gelegenheid te geven spontaan wat in het gemeentelijke collectezakje te doen.

Nog een wonder dat er geen geluid uit de parkeermeter komt; zo van: “Goede man, geweldig dat u deze bijdrage aan de gemeente levert. Want de gemeente heeft natuurlijk veel geld nodig om juist voor u leuke dingen te doen. Als je kijkt naar het sportcentrum van Workum, daar stoppen we 30 jaar 435.000 euro in. Als je kijkt naar het stadhuis van Bolsward wat miljoenen meer moet kosten dan geraamd was. Als je……… “ Dan jeuzelt dat ding nog wel even door en moet je nog 40 jaar wachten, voor je gratis kunt parkeren op de verder nutteloze veemarkt.

Hoewel nutteloos. Een festivalletje misschien? Dat zou daar toch mooi kunnen. Het gemeentebestuur heeft echter de omwonenden gelijk gegeven. Die voorzagen lawaai en rotzooi. Die omwonenden kregen binnen een paar dagen gelijk. Zullen dus straks ook aangeven dat die in de toekomst daar gratis parkerende auto’s ook lawaai en CO2 zullen geven. Dan moeten die auto’s ook maar ergens in IJlst parkeren. En het Veemarktterrein?  Ach, dan maar weer schapenhandel. In die bruisende binnenstad van Sneek.

Eelke Lok

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend