Skyboxen voor Empatec blijkt 1 april-grap

0

Sneek- Vanochtend vond om 7.45 uur een drukbezochte informatiebijeenkomst plaats voor medewerkers bij Empatec over de voorgenomen investering in 4 skyboxen bij het nieuwe stadion van SC Cambuur.

Bij sommige medewerkers waren de gemoederen vorige week hoog opgelopen. Hoe bestaat het dat een bedrijf als Empatec met gemeenschapsgeld, waar men al jaren zuinig aan moet doen en waar hard gewerkt wordt om voldoende omzet te verdienen, ineens gaat investeren in skyboxen? Sommige medewerkers waren hierover boos, anderen waren vooral teleurgesteld omdat zij vonden dat dit bij SC Heerenveen had moeten gebeuren en niet bij 058. Maar er waren er ook die meteen dachten dat het om een 1 april-grap moest gaan.

Na een korte inleiding vanochtend door directeur Harry de Wit, verscheen plots een dia met de tekst 1 april 2019! Niet iedereen kon de grap van de directeur ( die hij samen met het DB van de Ondernemingsraad had voorbereid) waarderen. Om het leed van deze medewerkers te verzachten, had de directeur in samenwerking met SC Cambuur 100 kaartjes voor een thuiswedstrijd van Cambuur geregeld. Bij het verlaten van de zaal ontving iedere medewerker een vaantje in de clubkleuren geel-blauw, met daarop de tekst 1 april 2019.

Commentaar na afloop van Harry de Wit: “Natuurlijk wist ik vooraf dat niet iedereen een dergelijke grap kan waarderen. Dat hoeft ook niet. Een grote groep medewerkers vond het een mooie grap. En een grap bedenken die iedereen even leuk vindt, die bestaat helaas niet. Vooraf had ik de diverse redacties van de belangrijkste media in de regio en de directie van Cambuur ingelicht. Want zo’n grap mag natuurlijk nooit te koste gaan van het beeld van ons serieuze bedrijf. Maar ook bij een bedrijf als Empatec hoort af en toe gelachen te worden. Ook daarin zijn we niet anders dan ieder ander bedrijf.”

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend