Stemmen in de SWF-Kledingbus voor Provinciale Staten en Wetterskip

0

Sneek- “Is dit de bus waar we kunnen stemmen?” Die vraag stelde een import Folsgeaster vanmorgen vroeg om 8 uur aan communicatiemedewerkster Wendelin Wielenga van de gemeente SWF. Zij was het die een aantal weken geleden met het lumineuze idee kwam om op de dag van de Provinciale Staten verkiezing een mobiel stemlokaal door de gemeente te laten rijden.

De Kledingbus van de gemeente dient als stemgelegenheid.  “Op plakken dêr’t gjin stimlokaal mear is en yn buurten dêr’t minsken de gong nei it stimlokaal mar dreech fine kinne”, aldus Wendelin Wielenga

Een schot in de roos, zeker publicitair gezien, want de CDA-gedeputeerden Sander de Rouwe en Sietske Poepjes waardeerden het idee dermate dat zij hun stem in de bus uitbrachten.  De tournee startte dus in Folsgare en voert vervolgens naar Sneek en Hemelum. Via Bolsward is de ‘stembus’ in de namiddag weer terug in Sneek.

Fokke Hoekstra van de kledingbus was maar wat in zijn nopjes met deze onverwachte reclame voor ‘zijn kledingbus’. “We hawwe justermiddei de bus wasken, de rúten poetst, sadat hij der hielendal picobello op stiet.”

Als extra service zorgde de communicatie afdeling van de gemeente ook nog eens voor koffie en cake. De twee gedeputeerden, namen in hun kielzog het jongste aspirant Statenlid Niels Jacobi mee naar Folsgeare. Gezien zijn leeftijd mag de jonge Jacobi nog niet stemmen, maar hij zorgde wel vast voor de nodige stemming door aan Poepjes te vragen of ze wel goed wist op wie ze ging stemmen.

De CDA’ers vertrokken na Folsgare naar Sneek waar op de Friese Poort een jongerendebat gevoerd werd.

Behalve in het mobiele stemlokaal kan er gestemd worden op nog eens 71 stembureaus in de gemeente. Nieuw zijn de bureaus in Offingawier (dorpshuis De Wier) en het dorpshuis van Scharnegoutum (ook voor bewoners van de Sneker nieuwbouwwijk Harinxmaland). De vaste stembureaus zijn geopend van ’s ochtends 7.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur.

Foto’s Henk van der Veer

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend