Gerben en Tseard de Hoop ontvangen oorkonde 1ste ljipaai van burgemeester

0

Sneek- De gebroeders Gerben (35) en Tseard de Hoop,vinders van het  eerste kievitsei in de gemeente Súdwest-Fryslân, hebben vanmiddag uit handen van burgemeester Jannewietske de Vries het certificaat en vindersloon ( ‘in tientsje beskiber steld troch de boargemaster’) in ontvangst genomen. Als hartversterkertje kregen de beide mannen elk ook nog een zakflacon ‘Beerenburg van de Weduwe Joustra’ cadeau.

Sicco Hijlkema, afgevaardigde Bond Friese Vogelwacht en voorzitter van de ‘Fûgelwacht Aldegea en omkriten’, was ook tijdens de plechtigheid aanwezig. Omdat het eerste kievitsei niet mag worden mee genomen vanwege het raapverbod, was het eitje eerder al gelotterd en goedgekeurd door de BFVW.

De gebroeders De Hoop prikten op de kaart van Súdwest-Fryslân precies de plaats aan waar het gespikkelde eitje gevonden was. Beide vinders krijgen eeuwige roem wanneer later een houten ljipaai geplaatste wordt in het daarvoor bestemde ‘Ljipaaikastke’ van de gemeente.

Het eerste kievitsei van de gemeente SWF is zaterdag 9 maart om 16.45 uur gevonden.

Op de eerste foto: vlnr Sicco Hylkema, burgemeester Jannewietske de Vries, Tseard de Hoop en Gerben de Hoop.

Foto nummer 2: Het Ljipaaikastke in het oude Stadhuis van Sneek

Foto’s Henk van der Veer

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend