Column: Hoe ver ga je….?

0

Hoe ver ga je….?

Terwijl ik ‘afgetekend’ op m’n behandelstoel ga liggen, bedenk ik me dat deze column zal gaan over “maakbare perfectie”.

Hoe ver ga je, als het kan? Weg met die frons, neus-lippenplooi glad en graag vollere lippen. Maar daar blijft het soms niet bij. Je ziet steeds meer vrouwen, die volgens mij, wat doorslaan.

De omvang van mijn bovenbenen is normaal, maar binnen het afgetekende stuk, zie ik kleine deukjes; cellulite oftewel sinaasappelhuid. Het is minimaal maar ik wil het heel graag anders! Bindweefselmassage heeft het meeste al geëgaliseerd maar ja… nu we cryolipolyse hebben, wil ik weten of de deukjes minder worden, door de vetcellen te bevriezen.

Zelf vind ik dit een vrij onschuldige behandeling, maar hoe komt het dat vrouwen en ook mannen, zich steeds verder laten “egaliseren” in hun gelaat. Die elk lijntje panisch laten opvullen en alle mimiek in het gelaat plat leggen.

Op internationale congressen over huidverbetering, zie ik steeds ‘vreemdere’ dames. In de verte een mooie vrouw, maar van dichtbij, komt klopt er iets niet. Zeker als ze gaan praten, kijk je niet naar de ogen, maar naar de eigenaardige samenwerking van de gezichtsspieren. In het echte leven beweegt je gezicht; praten, eten, lachen, emotie uitdrukken. Je hebt meer dan 40 gezichtsspieren en ruim 7000 gelaatsuitdrukkingen.

De dames beginnen ook steeds meer op elkaar te lijken vanwege dezelfde toepaste inspuitingen. De welving van de bovenlip die te hoog is (eendenbek) en de te sterke hamsterwangen, maken een soort gimmick van je. Toch zijn ze dan nog niet tevreden en   willen meer. Ze verleggen hun grenzen in de hang naar een jeugdig gezicht, en zien niet dat het over de top gaat. Over smaak valt niet te twisten en ieder legt z’n grens ergens anders. Ik ben niet tegen botox en fillers, en zie ook echt hele mooie resultaten. Maar ik raad aan; sla niet door in de hang naar perfectie…. het ziet er dan “gemaakt” en onnatuurlijk uit. Er zijn ook mooie behandeltechnieken waardoor je je huid ‘verjongt’ zonder dat je het unieke in je eigen gezicht verliest!

Ik heb geen botox of fillers, het is goed zo…en als het binnen de grens van redelijkheid blijft, wil ik graag deukloos deze zomer op de zeilboot zitten. Tot zo ver.

Patrice van Schuppen
Huidtherapeut
www.vanschuppenhuidtherapie.nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend