Athletic Dance Theatre kippenvel van begin tot eind

0

katakloTheater Sneek –  Dit wordt een korte recensie: als een voorstelling zó overweldigt, ontroert, raakt en vertedert: hoe breng je dan je gevoelens onder woorden?  Giulia Staccioli, oprichtster en artistiek leidster van Kataklò:.“Puzzle is vreugde, ik houd van de kleur en frisheid en denk dat het een soort droom is, waarin je niet kunt begrijpen waar de verschillende beelden vandaan komen. Het publiek moet klaar zijn om verbaasd te worden”. Het publiek van theater Sneek was er klaar voor!

Wij werden de wereld van Kataklò ingezogen, overdonderd door de schoonheid, het poëtische, de emoties.

De voorstelling bestaat uit losse scenes met elk een eigen opbouw, sfeer, tempo en emotie. Soms een kort “verhaaltje”, soms een suggestie, symboliek; minder gemakkelijk te definiëren: teder, kracht, acrobatiek, liefde, humor, verbinding. Vanaf het begin (de dansers in kleurige hoezen waaruit ze zich als jonge vogels bevrijden) tot het eind (de crew ruimt zichzelf op in kleurige kisten) fascinerend.

De zeven dansers (3 mannen, 4 vrouwen) zijn topsporters met ieder een eigen stijl. Soms synchroon, maar dan spatten ze uiteen in een chaos die vervolgens weer uitmondt een nieuwe structuur. Ze bewegen door-elkaar, aan en in-elkaar waarbij een nieuwe creatuur ontstaat waarin je de afzonderlijke individuen nauwelijks herkent. Zijn het één of twee dansers? Van wie is die arm?

Kataklò danst en beweegt als een steeds wisselende eenheid met een perfecte timing. De lichaamsbeheersing en de kracht in combinatie met de ontelbare choreografische vondsten fascineren en imponeren.

Het decor wordt gevormd door een minimalistisch vormgegeven podium. Het licht: waanzinnig toegepast; in eenheid met de voorstelling. Deze keer stonden de artiesten niet alleen óp het podium.

Dat geldt ook voor de muziek; hallucinerend, bedwelmend, dromerig, soms

“Puzzle” is geen voorstelling maar een belevenis, een ervaring, een droom vol dans, acrobatiek, mime, humor en muziek. Een diepe buiging.

Als je anderhalf uur met kippenvel op je armen hebt gezeten; moet je dan naar de dokter?

CCP

 

 

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend