Sportcentrum Prim en Leefstijlcoachsneek werken samen

0

Sneek- Sportcentrum Prim staat bekend als dé sportschool in Sneek voor jong en oud(eren) met een prettige persoonlijke benadering, hoge kwaliteit fitnessapparatuur en lage prijzen voor abonnementen. Daarnaast onderscheidt Sportcentrum Prim zich door de aanwezigheid van paramedische kennis in de fysieke begeleiding bij diverse gezondheidsproblemen zoals hart-longproblematiek, COPD, fibromyalgie, reumatische aandoeningen, diabetes, protheses, kunstheupen e.a.

Leefstijlcoachsneek is een recent gestart bedrijf onder leiding van drs. Jacoba Pieron-Feenstra (leefstijlcoach/ gewichtsconsulente en psycholoog) die zich bezighoudt met coaching en begeleiding naar een gezonde(re) leefstijl.

Een gezonde leefstijl in voeding en beweging is voor iedereen belangrijk voor jong en oud(er) voor nu en in de toekomst. Door deze samenwerking kunnen wij mensen vanuit één locatie zowel in voeding alsook in beweging coachen/ begeleiden en individuele doelstellingen op het gebied van een gezonde(re) leefstijl helpen te realiseren.

Afvalprogramma

In eerste instantie hebben we een afvalprogramma ontwikkeld. Vanuit onze samenwerking bieden wij daarnaast ook gecombineerde leefstijlinterventies voor specifieke doelgroepen aan zoals beweging en voeding voor ouderen, preoperatieve trajecten  en postoperatieve bewegingstrajecten, begeleiding in leefstijl voeding en beweging na ontslag uit het ziekenhuis of bij andere fysieke problemen weer moeten aansterken.

Juist ook voor ouderen is sporten zo belangrijk. Er verandert veel in het lichaam zoals afname van spiermassa en kracht, afname van flexibiliteit, reactievermogen etc. Naast lichamelijke veranderingen verandert er vaak ook veel in de sociale omgeving  door een opeenstapeling van verschillende gebeurtenissen die eenzaamheid en andere psychische gevoelens van onwel bevinden kunnen veroorzaken. Denk aan het overlijden van de partner of andere leeftijdsgenoten, beperkte mobiliteit, minder goed functioneren van de hersenen e.a..

Zelfredzaamheid

Bij het ouder worden willen we toch allemaal zo lang mogelijk zelfredzaamheid, zelfstandigheid en functiebehoud. Sportcentrum Prim en Leefstijlcoachsneek willen ouderen op één locatie in beweging krijgen alsook de mogelijkheid bieden om kennis  op het gebied van voeding en leefstijl te vergroten. Vanaf maart zullen er geregeld  groepsbijeenkomsten en presentaties georganiseerd worden over diverse onderwerpen gericht op verbetering van leefstijl algemeen en specifiek de levenskwaliteit van ouderen. Hierin komen diverse thema’s naar voren op het gebied van gezonde voeding, vitaminegebruik, beweging, valpreventie maar ook gericht op sociaal psychologische onderwerpen zoals het omgaan met somberheid en eenzaamheid. Naast bewegen is ook het plezier, gezelligheid en samenzijn belangrijk. Ouderen kunnen er voor kiezen om individueel of in groepsverband te sporten. We hopen door een laagdrempelige benadering, gezellig koffiedrinken na de training of groepsbijeenkomst/presentatie ouderen bij elkaar te brengen en te stimuleren om ook eigen groepsactiviteiten te ontwikkelen.

Gecombineerde leefstijlinterventies bieden we ook aan mensen die een operatie moeten ondergaan. Sportcentrum Prim biedt specifieke trainingen in de voorbereiding op een operatie. Zoals het specifiek trainen van bepaalde spieren die na de operatie een beperking in functioneren moeten opvangen of het trainen op kracht en conditie. Hoe fitter en sterker je gesteldheid voor de operatie hoe sneller het herstel kan plaatsvinden. Indien gewenst kunnen er ook adviezen op het gebeid van gezonde voeding en een gezond gewicht in de voorbereiding naar een operatie gegeven worden.

Nazorg- of revalidatieprogramma’s

Nazorg- of revalidatieprogramma’s zijn vaak van korte of beperkte duur. Voor diegenen die wat langere tijd ondersteuning/ begeleiding wensen in het aansterken, het sporten/ bewegen, op krachten komen na een opname, operatie of andere fysieke problemen en dit niet ‘alleen’ willen doen kunnen zich bij Sportcentrum Prim aanmelden. Ook hier geldt de mogelijkheid om naast fysieke begeleiding coaching op het gebied van gezonde voeding en leefstijl te krijgen om wellicht ‘oude’ gedragspatronen in te wisselen voor gezondere en/ of met gezonde voeding sneller op krachten te komen en aan te sterken. Vanwege de meer intensieve en paramedische begeleiding die bij deze doelgroep nodig is worden deze trainingen in groepsverband aangeboden. Voor meer informatie over paramedische begeleidingstrajecten is er bij Sportcentrum Prim op maandagochtenden inloop van 9.00 uur tot 12.00 uur. Telefonisch een afspraak maken kan altijd.

 

 

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend