Zorgvragers Patyna op digitale wereldreis

0

Sneek- Begin februari hebben drie medewerkers van Patyna een Virtual Reality (VR) headset gekregen. Het komende half jaar zullen ze onderzoeken hoe Virtual Reality het welzijn van ouderen kan bevorderen. Er kwamen meer dan 30 motivatiebrieven binnen.

De gelukkige ‘VR-ambassadeurs’ zijn Mark Konst (zorgkundige en verpleegkundige in opleiding in het Dr. Wumkeshûs), Michelle Liezinga (zorgkundige in het Botniahuis) en Paulline Schonewille (zorgkundige in Saxenoord en het Botniahuis).

Naar een onbewoond eiland, zwemmen met dolfijnen, op de Savanne staan of met Google Earth naar je woonplaats het is allemaal mogelijk met de VR headset. De medewerkers zijn enorm enthousiast. ze gaan nu onderzoeken welke ervaringen nog meer geschikt kunnen zijn voor hun doelgroep. Maar ook kritisch kijken naar mogelijke beperkingen.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend