ROC Friese Poort intensiveert samenwerking met Patyna en Antonius Zorggroep

0

Sneek- ROC Friese Poort gaat intensiever samenwerken met zorgorganisatie Patyna en Antonius Zorggroep om vakkundig en gekwalificeerd personeel op te leiden voor de toekomst. Op 11 februari starten de eerste studenten met ‘Leren op Locatie’ bij diverse locaties van Patyna en Antonius Zorggroep. De organisaties zien in de samenwerking een kans om het onderwijs beter te laten aansluiten bij de veranderende zorg en arbeidsmarkt.

Leren op locatie

Margreet Koelewijn, opleidingsmanager Gezondheidszorg: ‘In februari starten studenten van de opleidingen Mbo-Verpleegkundige, Maatschappelijk zorg en Verzorgende-IG uit het jongeren- en volwassenonderwijs met Leren op Locatie bij Patyna en Antonius Zorggroep. We zien dat studenten willen leren vanuit relevante ervaringen. Bij ‘Leren op Locatie’ bepalen ervaringen uit de beroepspraktijk het leertraject van studenten. Zij hebben hier zelf de regie over, met uiteraard de deskundige begeleiding van docenten en medewerkers. Samen vormen zij een learning community, hierbij werken de groepsleden samen en delen hun expertise. De learning community stimuleert de binding tussen studenten en docenten en de uitwisseling van vaardigheden en kennis. Naast skills labs, theorie, workshops en intervisie krijgen de studenten uiteraard ook algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en Engels.’

Met het starten van Leren op Locatie bij Patyna en Antonius Zorggroep zijn in Sneek nagenoeg alle werkvelden vertegenwoordigd binnen de opleidingen Zorg en Welzijn van ROC Friese Poort. Studenten die willen Leren op Locatie hebben een keuze en kunnen rouleren. Bij Antonius Zorgroep kunnen ze terecht voor de klinische zorg en thuiszorg, bij Patyna de verpleeghuiszorg en thuiszorg en bij Alliade de gehandicaptenzorg.

“Het leren op locatie zorgt ervoor dat studenten zich ontwikkelen tot nieuwsgierige en eigenzinnige professionals. In de verbinding tussen praktijk en onderwijs ontstaat een lerende omgeving voor studenten, de andere medewerkers en de docenten, met als basis een hoge kwaliteit van zorg en aandacht voor de cliënt, aldus Caroline Smits, manager bij Patyna.

Samenwerking

ROC Friese Poort, Patyna en Antonius Zorggroep werken al jarenlang samen om studenten Zorg en Welzijn op te leiden. De zorgpartners zijn al jaren een vast stageadres voor vele studenten Zorg en Welzijn. Het Leren op Locatie is een mooie toevoeging die voorziet in een behoefte. Het is een cocreatie van de drie partijen. Alle drie de organisaties staan open om dit in de toekomst verder uit te breiden.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend