Column: De donkere, drukke dagen voor de kerst

0

De ‘donkere dagen voor de kerst’ zijn heel bijzonder en in menig praktijk zijn het ook nog eens heel drukke dagen. De telefoon gaat vaker, er zijn altijd wel een of twee medewerkers die juist in deze periode met een griepje kampen en op de werkvloer stijgt de werkdruk. Ondertussen zijn we privé ook allemaal bezig met de voorbereidingen op de feestdagen.

Daarbij is het donker wanneer je de deur uitgaat en net zo donker wanneer je weer thuiskomt. Er rouleren menu’s tijdens de pauzes om elkaar te inspireren voor feestelijke maaltijden en sommigen van ons zijn thuis bezig met het pakken van koffers voor een vakantie. Dat maakt de sfeer op het werk bijzonder. Ook aan de cliënten is het te merken: we verkeren deze dagen allemaal in speciale gemoedstoestand.

Maar intussen moeten we als teamleden ook het hoofd koel houden. De telefoon gaat vaker en de planningen staan meer onder druk. Daarbij zijn deze dagen ook nog eens de wisseldagen voor de zorgverzekeraar. Voor mensen kan dat aanleiding zijn om ons te bellen met vragen, die wij zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Anderen bellen omdat ze nog graag op de valreep van het kalenderjaar een behandeling in willen plannen. We proberen iedereen tegemoet te komen en mensen de extra aandacht te geven die ze nodig hebben.

Al met al staat er in de donkere dagen voor kerst meer druk op de ketel. We proberen onze medewerkers daar altijd op voor te bereiden, want wie zich mentaal instelt op een drukke periode, komt deze meestal succesvoller door. We zetten allemaal een tandje bij: we helpen elkaar en nemen taken over wanneer dat nodig is. In deze dagen krijgt het teamgevoel een extra dimensie. Het geeft een goed gevoel om zo samen naar het einde van het jaar toe te werken.

Doris Post

Praktijkmanager Kliniek Tandheelkunde Sneek

www.tandartssneek.nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

Deel dit met een vriend