Column: Als je vingers jeuken…..

0

Mijn dochtertje is een paar jaar bezig geweest met waterwratjes. Glanzende, bolvormige pukkeltjes gevuld met vocht en in het midden een deukje. Vaak op de romp, maar ze kunnen over het hele lichaam voorkomen. Ze worden veroorzaakt door een virus. Naar mate ze “rijper” worden, zie je een pitje zitten. Heel verleidelijk voor een huidtherapeut om het eruit te peuteren.

En eerlijk toegegeven; dat heb ik bij 2 waterwratjes in haar gezicht gedaan. Ontzettend dom, want daar zitten nu 2 minuscule littekentjes. Ik kan natuurlijk niet m’n dochter van 8 onder onze Fractional CO2 laser leggen. Dan mag ik direct langs bij Chaja van “JA! Opvoedadvies” (column rechtsboven).

De ablatieve Fractional laser is daarentegen wel een geweldige laser om bijvoorbeeld (rest-acne) littekens te vereffenen. Je verdampt een aantal kolommetjes in de huid waardoor de huid weer naar elkaar toe trekt. Daarnaast ontstaat een toename van collageen en elastine waardoor de huid daadwerkelijk steviger wordt. Het wordt ook wel de facelift zonder snijden genoemd. Kijk ook eens op onze website bij huidverbetering wat we met deze laser kunnen bereiken. Prachtige voor en na foto bij huidversteviging. Je huid wordt egaler, vitaler, jonger en met minder rimpeltjes.

Het laatste waterwratje is er gisteren vanzelf uitgegaan. Mijn vingers jeukten om dat pitje met gele substantie eruit te halen. Als huidtherapeut doen we dat tenslotte dagelijks bij acne, zodat er juist MINDER littekens ontstaan. Maar bij waterwratjes, handen op de rug of zoals mijn dochtertje zegt; ‘Nee mam, geen huidtherapietje spelen’.

Patrice van Schuppen// www.vanschuppenhuidtherapie.nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend