Voorlichting Kliniek Tandheelkunde Sneek op Ouderendag

0

SNEEK – U praat, eet, lacht en zoent niet alleen met uw mond. Uw mond vertelt ook veel over hoe het met uw gezondheid is gesteld. Helaas raakt mondzorg bij ouderen makkelijk op de achtergrond. Waardoor ongemerkt serieuze klachten ontstaan. In 2014 is bijna 60 procent van de 75-plussers een jaar lang niet bij de tandarts geweest. Dat vindt tandarts implantoloog Frank Post van Kliniek Tandheelkunde Sneek zorgwekkend. En daar wil hij graag iets aan doen.

Daarom nodigt Kliniek Tandheelkunde Sneek ouderen, mantelzorgers of verzorgenden uit voor gratis mondzorg voorlichting voor een schone en frisse mond op Nationale Ouderendag. U kunt op 2 oktober tussen 9.00 en 12.00 uur binnenlopen voor alle informatie bij Kliniek Tandheelkunde Sneek, Simmerdyk 14b, 8601 ZP Sneek (aanmelden is niet nodig).

Met een gezonde mond kunt u beter eten, ziet u er verzorgder uit en heeft u een frissere adem. En: goede mondzorg is een investering in uw algehele gezondheid! Want een matige tot slechte mondgezondheid kan leiden tot pijn in de mond waardoor eten moeilijker gaat, voedingstekorten ontstaan en zelfs ziekten optreden als diabetes, longontsteking of hart- en vaatziekten. Maar een gezonde mond is ook in sociaal opzicht van belang. Want door een onfrisse adem kunnen de sociale contacten verminderen. De tandartsen willen er met hun mondverzorging dan ook voor zorgen dat ouderen een gezonde mond houden. Want hoe gezonder de mond, hoe beter het leven.

Reageren

Deel dit met een vriend