“Fysio-Actief naar Sochi” – Salt Lake City

0

fysio-actief-sochi-sal-lake-city2 Salt Lake City – Vanuit Calgary zijn we met het team naar Salt Lake City gevlogen met een tussenstop in Minneapolis: een lange reis en een eind om. Rechtstreeks was helaas niet mogelijk, dus al met al waren we 12 uren onderweg. Een lange dag aan het begin van de week. Ik voel me al bijna een echte globetrotter…

Het is een korte week, dinsdag intensieve training, woensdag zijn de all rounders van het ijs en donderdag zitten we alweer in de wedstrijdvoorbereiding. Het ijs voelt snel aan en de rijders worden enthousiast. Wel begint het mee te spelen dat we al ruim 10 dagen van huis zijn, niet in ons eigen bed slapen en een jetlag achter de kiezen hebben. De energie raakt hier en daar een beetje op.

fysio-actief-sochi-sal-lake-city3

We eten voornamelijk in het hotel. Het eten is goed, maar kan niet tippen aan van der Valk! Ze zijn hier gericht op topsporters: weinig koolhydraten en veel groenten en eiwitten in de vorm van mager vlees, kip en vis. De dag begint met yoghurt met muesli, noten en zaden, de lunch bestaat uit een salade met kip of ei en soms wat koolhydraten in de vorm van brood of pasta. Het diner: warme groenten met vlees, vis of kip en rijst of pasta. Het toetje is vaak een bakje vers fruit!

In ons strakke schema zit dit keer wel een vrije middag, maar geen vrije dag. Hierdoor is er geen tijd om de omgeving te verkennen. Van een afstand zie ik de bergen liggen met de sneeuw al op de toppen. Marianne Timmer vertelt me dat in Utah Parc de rest van de winterspelen zich hebben afgespeeld in 2002. De volgende keer in Salt Lake wil ik dit zeker bekijken!

fysio-actief-sochi-sal-lake-city1

Vrijdag, zaterdag en zondag zijn de wedstrijden, alle LIGA Ladies starten in de A-divisie. De resultaten zijn voor bijna iedereen super. Er worden veel persoonlijke records gereden, de dames horen bij de wereldtop maar helaas nog geen podiumplek. Waarschijnlijk maakt het tijdsverschil en de snelle baan (waar ze niet aan gewend zijn) het verschil met de wereldtop. Deze week reizen we af naar Astana en Berlijn waar er weer op laaglandbanen wordt gereden. Het zou best kunnen dat de uitslagen dan heel anders zijn, aangezien er dan andere facetten een rol gaan. Op de laaglandbanen spelen zich ook de belangrijkste evenementen van dit seizoen af: De Olympische kwalificatie en Spelen!

Gisteren stapte ik het vliegtuig naar Astana waar de volgende World Cup plaats vindt. Hier zullen niet alle rijdsters aan de start verschijnen vanwege opnieuw een tijdsverschil van 5 uur de andere kant op. Dit is een aanslag op de fysieke belastbaarheid en de coördinatie die heel belangrijk is in het schaatsen. Thijsje en Mayon rijden de 500 meter 2 keer, Yvonne de 3000 en 5000 en de rest blijft in Heerenveen trainen. Daarna vliegen we door naar Berlijn waar iedereen weer zal starten.

Tot de volgende keer!

Thea Jorna – Fysio-Actief – www.fysio-actief.nl

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend