Tandzorger Jacob Brandsma zweert bij Kwelder Rundvlees

0

SNEEK / ZWARTE HAAN – Buitendijks grazende koeien, paarden en schapen worden uiterlijk 15 oktober van de kwelder gehaald en binnendijks gestald. Een aantal slachtrijpe runderen wordt gereserveerd voor afzet en distributie onder een speciaal predikaat als ‘kwelder rundvlees’.

Dit ter ondersteuning van een medisch experiment om klinisch te onderzoeken of dit mineraalrijke zeegras opgenomen in dierlijk eiwit bevorderlijk is voor menselijk botweefsel van tandbeen.

Tandzorger Jacob Brandsma te Sneek zal zijn patiënten op dit vlees attenderen in geval van met ozon behandelde tandwortelontstekingen die nog weerstandsverhoging behoeven. Bij vervolgconsulten wordt dan de responsiviteit vastgesteld: in hoeverre is terugtrekkend tandvlees in herstel en hecht het zich weer beter aan de wortelhals. Calcium en fosfaat-mineralen worden onder invloed van eiwitten op nano-niveau (in chelatie) ingebed in tandweefsel tot hydroxy-apatiet bij de juiste pH-waarde, aldus een persbericht van Jacob Brandsma uit Sneek.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend