Nederlander vaker en duurder op vakantie

0

tropisch-strandNEDERLAND – We verwachten met z’n allen komend jaar weer vaker op vakantie te gaan, maar dat niet alleen: we gaan ook meer uitgeven aan de vakantie. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Store Support. Ruim 1000 respondenten werden, door middel van een online enquete, gevraagd naar de vakantieplannen voor komend seizoen.


Internet is verreweg het belangrijkste medium als het gaat om vakanties. Online oriënteren, informatie verzamelen en boeken is voor 70% van de Nederlandse bevolking heel gewoon. Opvallend hierbij is dat ervaringen en beoordelingen van anderen erg belangrijk zijn. Het reisbureau verliest echter steeds meer terrein.

Bijna de helft van de respondenten weet niet wat de voordelen zijn van een reisbureau en voor slechts 6% is informatie die verkregen is in een reisbureau de belangrijkste bron bij het maken van een keuze voor de vakantie. Verder bleek uit het onderzoek dat Nederlanders denken volgend jaar minder terughoudend te zijn ten aanzien van vakanties en vaker vakantie te vieren. Bovendien verwacht men meer uit te geven.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend