Tom Lanoye in bibliotheek Sneek: Fenomeen!

0

Sneek – Woensdagavond in de Bibliotheek  Hier staat op uitnodiging van de Stichting Literaire Activiteiten Sneek (LAS) een hele grote op het podium. Een fenomeen.Tom Lanoye (60) slagerszoon uit Sint Niklaas kwam, zag en overwon.

Een rijsttafel van Klein Java, voor een man alleen, van zijn postuur, had hem zichtbaar goed gedaan. Goed gemutst stapte hij het podium op. Ruim twee uur lang hield hij met – op zijn onnavolgbare manier van gedichten voordragen, het voorlezen (van fragmenten) uit zijn boeken en toneelstukken – het publiek ademloos in zijn greep.Lanoye brengt zijn weergaloze werk rechtstreeks uit de oerknal ten gehore.

Een schrijver, een visionair, een ware stemkunstenaar en een authentieke performer uit de buitencategorie. Her en der gelardeerd met ondersteunende muziek van o.a. Tom Barman van dEus. Een Belgische rock- en indieband uit Antwerpen. Er zitten geen schotjes tussen. Gedichten, boeken toneelstukken, actualiteit, politiek passeren ogenschijnlijk achteloos, maar hyper realistisch geanalyseerd, achter- en/of door elkaar de revue. De man heeft een loep zuivere kijk op de politieke en maatschappelijke situatie in België en Nederland, maar ook op Zuid-Afrika.

“Wat blijft is de herinnering aan een geweldige avond!” zei een toeschouwer uit het publiek, na afloop.

Recensie en foto: Anske Smit

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend