Leerlingen CVO en Palludara samen met Syb in Theater Sneek

0

Sneek-Op dinsdag 3 en woensdag 4 maart zijn basisschoolleerlingen van stichting Palludara en leerlingen van csg Bogerman (CVO Zuid-West Fryslân) te bewonderen tijdens bijzondere muziekvoorstellingen in Theater Sneek. Meer dan 300 jongeren in de leeftijd van 9 tot 18 jaar zullen het podium beklimmen om hun talenten met het publiek te delen. Zij worden bijgestaan door speciale gast Syb van der Ploeg. Het thema van de voorstellingen is ‘sport en muziek’. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Muziekotheek en Stichting Aangepast Zeilen Sneek (SAZS).

Samenwerking scholen leidt tot nieuwe onderwijsmogelijkheden

Vorig jaar vond het muzikale samenwerkingsproject voor het eerst plaats en resulteerde in een prachtige voorstelling in Theater Sneek. Het project is één van de resultaten van de strategische samenwerking tussen CVO en Palludara, waarvoor in het najaar van 2018 getekend werd. De stichtingen voor basis- en voortgezet onderwijs slaan hiermee de handen ineen om hun leerlingen nieuwe onderwijsmogelijkheden te bieden.

Dit schooljaar is het project nog verder uitgebreid. Gedurende de maand februari werden er vanuit csg Bogerman workshops verzorgd voor bovenbouwleerlingen van scholen van Palludara. Elke school werd driemaal bezocht en wordt vertegenwoordigd. In totaal zullen ruim 200 leerlingen van Palludarascholen deelnemen aan het grote zangkoor dat tijdens de voorstellingen optreedt.

Gezamenlijke grote repetitie scholen

Op vrijdag 28 februari en maandag 2 maart komen alle koorleden bijeen op csg Bogerman om samen te repeteren met ruim 50 leerlingen uit het voortgezet onderwijs, die muziek maken in de begeleidende Bogerman-orkesten. De muzikale en creatieve leiding is in handen van Anne Oosterhaven en Clara Rulman, ondersteund door muziekdocenten van csg Bogerman Joke Krist en Sjoerd Hiemstra.

Voorstellingen met Syb in teken sport en muziek Op dinsdagavond 3 maart vindt de eerste voorstelling plaats voor ouders, medewerkers en leerlingen. Deze avond wordt door de leerlingen zelf gepresenteerd. Syb van der Ploeg zal hierbij als gast optreden en samen met de jonge artiesten een nummer ten gehore brengen. Op woensdag 4 maart staat Syb van der Ploeg tijdens de gehele voorstelling centraal als gast. Syb is meer dan de zanger van de Friese band De Kast. Hij speelde in musicals, uiteenlopende theatervoorstellingen en is daarbij op en top sportman (en de man achter de Mar-athon Sneek). Hij heeft een grote liefde voor muziek en sport, de onderwerpen die centraal staan tijdens de voorstellingen.

De optredens van de leerlingen beloven weer spectaculair te worden. Hun talenten op het gebied van zang, muziek, dans en beweging zullen hierbij centraal staan. Naast optredens van de leerlingen zal Syb op woensdag 4 maart geïnterviewd worden. Dit gebeurt door Henk van der Veer, stadsdichter van Sneek, maar óók door leerlingen. Ook zal Syb tijdens een korte lezing vertellen over zijn talentontwikkeling op het gebied van sport en muziek, waarom samenwerken belangrijk is en hoe zijn ervaringen hem gevormd hebben.

Goede doelen in kader sport en muziek

Palludara en CVO schenken de opbrengst aan twee goede doelen: Stichting Muziekotheek en Stichting Aangepast Zeilen (SASZ). Muziek maken is belangrijk in het leven van veel mensen, maar er kan van alles gebeuren waardoor er aanpassingen nodig zijn om een muziekinstrument te kunnen bespelen. Het doel van de stichting Muziekotheek is het uitlenen van aangepaste muziekinstrumenten, om te kunnen ervaren of deze aanpassingen de speelmogelijkheden vergroten. Ook verleent de Muziekotheek financiële steun bij het individueel aanpassen van muziekinstrumenten. Stichting Aangepast Zeilen Sneek (SAZS) verzorgt het aangepast zeilen in Sneek voor jonge en volwassen zeilers met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Het trainingscentrum “Roerkoning” op het Starteiland Sneekermeer is volledig uitgerust met voorzieningen voor minder validen.

Foto’s Henk van der Veer

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

Deel dit met een vriend