Mei 1945 Een Canadese fotograaf aan het werk:Duitse militairen op weg naar Sneek

0

Sneek- De oproep om foto’s beschikbaar te stellen voor een fototentoonstelling over de bevrijding heeft succes. Alice Booij en Peter van Egmond hebben al verschillende mooie beelden mogen ontvangen. Onder andere deze foto uit de verzameling van Cees Veenstra. Hierop is te zien hoe een Canadese fotograaf de aftocht van de Duitse bezetters vastlegt.

Van 11 april tot 14 mei, besteedt het Fries Scheepvaart Museum met een speciale fototentoonstelling aandacht aan het feit dat het dan 75 jaar geleden is dat Sneek werd bevrijd.

(Oud-)inwoners van Sneek kunnen hieraan een bijdrage leveren. Voor de tentoonstelling is ons museum namelijk op zoek naar foto’s die met de bevrijding te maken hebben.

Wie heeft er in zijn of haar fotoalbum of misschien in een schoenendoos op zolder nog foto’s van de bevrijding die wij voor de tentoonstelling mogen gebruiken. We gebruiken die originele foto’s niet voor de tentoonstelling, want die worden zo snel mogelijk ingescand en gaan daarna naar de eigenaar terug.

Tot 1 maart doen we deze oproep elke vrijdag-bevrijdingsdag in samenwerking met de Facebookpagina Sneek Su Het Ut Weest! van Peter van Egmond. Ook daar kunt u deze berichten lezen.

Hebt u privéfoto’s die te maken hebben met de bevrijding van Sneek? Dan kunt u contact opnemen met Peter van Egmond (hpvanegmond@hotmail.com) of Alice Booij (booij@friesscheepvaartmuseum.nl)

 

 

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend