De Hûnekop en Los Paja Brava in Poppodium Bolwerk Sneek

0

Sneek- Sinds 2009 maakt De Hûnekop muziek waarvan de inspiratiebronnen zeer uiteenlopend zijn. Rock, country, punk, rockabilly; je hoort het allemaal terug. Een avond eerlijke arbeidersrock doordrenkt met drank en humor!

In de humoristische teksten van De Hûnekop hoor je de stem van de Friese arbeider. Het enige dat telt voor de mannen is dat ze plezier beleven. Dit straalt af op het publiek, waardoor de band zeer populair is. Dit blijkt wel uit de ruim driehonderd optredens (van grote festivals tot kleine kroegjes), de vele airplay, hun populaire videoclips (meer dan 500.000 views op YouTube) en meerdere awards en nominaties. De arbeidersinstelling klinkt niet alleen door in de teksten, maar blijkt ook uit de productiviteit van de band. Binnen acht jaar werden er vijf full-length albums, een best-off/live-dubbelalbum en een split-EP uitgebracht. Live zijn meerdere sets geen uitzondering. In Friesland is De Hûnekop al jaren een niet meer weg te denken begrip en de rest van Nederland begint ook wakker te worden. Na eerst in elke uithoek van Friesland te hebben gespeeld, wordt steeds meer terrein buiten de provincie verkend. De Friese taal blijkt geen enkele barrière voor publiek dat van goede muziek en een feestje houdt. Sterker nog, men gaat lachend naar huis en weet voor altijd wat een ‘brûnwurker’ of een ‘staazjerinner’ is.

De Hûnekop gooide eind 2017 de strijdbijl erbij neer, maar kwamen eind 2018 keihard terug met een dubbel uitverkochte editie van het Hûnekopfestival plus een nieuwe single: ‘Stront Stjonkt’. In 2019 treedt de band weer regelmatig op en zal het tienjarig jubileum groots worden gevierd. Voorprogramma Sjoerd ensa bezingt alle thema’s van het leven in het Frysk: Van de dood, de liefde, tot het Heitelân waar zij zo trots op zijn. Los Paja Brava is een pittige mix van cumbia, rock, ska en surf, gebrouwen in Rotterdam en geïnspireerd op de smeltkroes en de in-your-face houding van de stad. De band is gevormd door muzikanten uit verschillende landen in Latijns-Amerika en Europa, van Mexico tot Duitsland. Zij verschillen niet alleen van afkomst maar ook qua muzikale achtergrond. Hierdoor hoor je klassiek, jazz en nog veel meer stijlen terug in hun muziek. Wat deze vrienden allemaal met elkaar gemeen hebben, is een enorme passie voor cumbia. Dit vertaalt zich in een explosie aan energie op het podium. Dat je niet stil kunt staan bij de muziek van het swingende collectief hebben de mannen al keer op keer bewezen en nu gaan wij er ook aan geloven! “Als niemand met vernielde schoenen van de dansvloer gaat, vinden wij het geen geslaagde show”, aldus de uit Chili afkomstige zanger Matias Varela Gallardo.

Vrijdag 13 september 2019

DE HUNEKOP voorprogramma: SJOERD ENSA

21.00 uur / vvk € 12,- zaal € 14,-

Zaterdag 14 september 2019

AFSLUITING UIT FESTIVAL SNEEK met LOS PAJA BRAVA

21.00 uur / gratis

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend