Audities MUZT Musicalopleiding op 5 juli en 30 augustus

0

Sneek- MUZT Musicalopleiding houdt op vrijdag 5 juli en vrijdag 30 augustus audities voor het nieuwe seizoen. MUZT is de vierjarige vooropleiding van Kunstencentrum Atrium voor musicaltalent uit heel Friesland. Jongeren vanaf 13 jaar werken bij MUZT wekelijks aan hun zang-, acteer- en dansvaardigheden.

MUZT Musicalopleiding vormt al meer dan tien jaar een goede basis voor doorstroming naar vervolgopleidingen binnen het vakgebied, zoals showmusical, muziektheater en kleinkunst. Ook leerlingen die deze ambitie niet hebben, vormen zich binnen MUZT in sociale vaardigheden en zelfbewustzijn. Jaarlijks bestaat de totale MUZT-groep uit circa zeventig leerlingen.

Het seizoen 2019/2020 begint in september. De lessen worden in Sneek gegeven op vrijdagavond en soms in het weekend. MUZT Musicalopleiding maakt jaarlijks een grote theaterproductie die te zien is in Theater Sneek. Afgelopen seizoen trok ‘Shrek de Musical’ acht volle zalen en brak daarmee een bezoekersrecord voor Theater Sneek. De Leeuwarder Courant gaf de musical de maximale score van vijf sterren.

Tijdens de auditie worden enkele basisvaardigheden beoordeeld, waaronder het muzikaal gehoor, het bewegingsapparaat en inlevingsvermogen. Tijdens de auditie volgen de kandidaten een dans,- zang- en spelles. Thuis dienen er voorbereide opdrachten te worden uitgevoerd.

Wie mee wil doen aan de audities kan zich via kunstencentrumatrium.nl/audities inschrijven voor jaar 1. Deelnemers ontvangen daarop nadere informatie over de auditie.

Meer informatie over de auditie en het aanmelden is te vinden op de website van Kunstencentrum Atrium.

De twee scènefoto’s van ‘Shrek de Musical’ zijn van Niels van der Wal) en 1 groepsfoto van MUZT 2018-2019 is van Jeannette Wouthuis. 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend