Vanmiddag Django in Cine Sneek

0

Sneek- Vanmiddag vertoont Filmhuis Sneek we in samenwerking met Beeldend Aktief Sneek en Cinesneek de film Django nog een keer.

Op 19 mei wordt het transport van Roma en Sinti vanuit Westerbork naar Auschwitz in 1944 herdacht. Galerie BAS besteedt hieraan aandacht door een concert van Stochelo Rosenberg (van het Rosenberg Trio) en een lezing van kunstenaar Ron Glasbeek over zijn expositie Berookte Beelden. In Cine Sneek wordt voorafgaand de film Django vertoond, over het leven en de muziek van Django Reinhardt, de Belgische Sinto.

Op 19 mei komen er veel zaken samen. De locatie van galerie BAS aan de Suupmarkt 10 is historisch omdat vanuit dit pand de dames Masselink hun verzetsdaden in Sneek organiseerden. Een andere bijzondere omstandigheid is dat Stochelo Rosenberg als bijzonder genodigde speelde tijdens de Internationale première van Django in 2017 in Boedapest.

Het programma kunt u als volgt samenstellen:

De film begint om 13.00 uur in Cine Sneek en duurt tot plm. 14.30 uur. Daarna is er gelegenheid om naar de Suupmarkt te lopen, waar het concert van Stochelo Rosenberg om 15 uur begint. Om plm. 16 uur houdt kunstenaar Ron Glasbeek zijn toespraak, waarna Stochelo Rosenberg de middag afrondt met zijn prachtige muziek.

  • Kaarten voor de film zijn verkrijgbaar via de kassa en website van Cine Sneek.
  • Kaarten voor het concert van Stochelo Rosenberg zijn verkrijgbaar via galerie BAS, en kunnen gereserveerd worden via info@beeldendaktiefsneek.nl.  NB. Betalen aan de kassa van BAS op 19 mei kan alleen contant .

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend