Koningsnacht en Koningsdag in Sneek

0

Sneek- De festiviteiten rondom Koningsdag in Sneek beginnen op vrijdagavond 26 april vanaf 20.00 uur in het centrum van Sneek. Het swingterras van de Marktstraat start dan met live muziek van Kevin & Andre. In veel horecagelegenheden wordt live muziek of dj’s ingezet om Koningsdag alvast feestelijk in te luiden.

Op zaterdagmorgen worden de inwoners van Sneek gewekt door de reveille door de blazers van de Putkapel rond 8.15 uur om zo op tijd te verschijnen voor de traditionele aubade om 9.00 uur.
De Sneeker bevolking zingt onder aanvoering van Sander Balk en de Putkapel gezellige meezingers, en de burgemeester van Súdwest-Fryslân; Jannewietske de Vries, zal dit jaar voor het eerst de honneurs waarnemen als vertegenwoordiger van de koning. Na de aubade start de vrijmarkt voor kinderen en zijn er op de singel spelletjes en een wedstrijd vlaggetjes inkleuren

Wedstrijd voor kinderen

Dit jaar heeft de Oranjevereniging ivm de verbouwing in de stadhuistuin uit moeten wijken voor de kinderactiviteiten. Dit jaar zijn die te vinden op de Singel ter hoogte van nr 81. Er wordt een wedstrijd ‘wie kleurt de mooiste vlag in’ gehouden. De vlaggetjes zijn vanaf
20 april verkrijgbaar bij de drie Poiesz filialen in Sneek. Kinderen die een ingekleurde vlag inleveren krijgen in ieder geval een suikerspin en dingen mee naar een leuke prijzen. Een steltloper en buikspreker zullen jong en oud vermaken. Op het water van de Hoogend zijn de waterloopballen weer te vinden en op de Singel zijn kinderspelletjes, een ballonnenclown en kunnen kinderen zich uitleven tijdens de kinderdisco of op het springkussen.

Deens gospelkoor op plein Sint Martinuskerk

Om 10.30 uur zal een 45 koppig Deens Gospelkoor de “Gospellers” op het plein van de Sint Martinuskerk aan de Singel hun gospelrepertoire ten gehore brengen. Zij staan onder leiding van dirigent Hendrik Engelbrekt en de pianiste van het koor is Christine Engelbrekt-Refshauge.

Laat de vrijmarkt netjes achter

Na de aubade start de vrijmarkt voor kinderen op de Gedempte Pol, Singel, Suupmarkt
en Kleinzand. Graag doet de Oranjevereniging een beroep op ouders en kinderen om de spullen, die niet verkocht worden en overblijven zelf weer mee te nemen. Zo laten we Sneek, de Singel weer schoon achter en denken we met elkaar om ons milieu.

Programma Koningsdag 27 april

8.00 uur          Klokkenspel door dhr. D. Donker, beiaardier vanaf de Martinikerktoren

8.15 uur          Reveille door blazers van de Putkapel

9.00 uur          Aubade in de Marktstraat bij het stadhuis met medewerking van  Sander Balk & de Putkapel. Welkomstwoord burgemeester mevr. Jannewietske de Vries

10.00-16.00    Oranje (vrij)markt voor kinderen Gedempte Pol, Singel, Suupmarkt
en Kleinzand

10.00-16.00    Oranjebraderie Grootzand en omstreken
10.00-16.00    Waterloopballen Hoogend

10.30-14.00    Kinderprogramma Singel

10.30 uur        Optreden Gospelkoor Uit Esbjerg, Plein St. Martinuskerk Singel
v.a. 11.00 uur  Vanaf deze tijd zijn er allerlei muzikale bandjes in de stad, oa de ‘Heegemer
Dekdweilers’  en een vrolijk Dixielandorkestje. Op de Singel speelt de band

‘Nog Effe’ en kan het publiek gezellig meezingen met het ‘Luskoor’.

v.a. 13.00 uur Beachvolleybaltoernooi Wijde Noorderhorne

v.a. 13.00 uur Livemuziek Marktstraat: Heegemer Dekdweilers, Johnny Kamminga,

Mr Tim Sax, DJ Gear, Dr Tam Tam  en ‘s avonds de band Tripple A.

Ieder jaar verzorgt de Oranjevereniging in Sneek de organisatie van de Koningsdag in samenwerking met horeca. Al maanden tevoren is het bestuur o.l.v. Dick Overeem in de weer om een mooi programma voor te bereiden voor de Koningsdag op 27 april. Het Oranjebestuur wenst iedereen een feestelijke Koningsdag!

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend