Erkenning Mac Planck Instituut van grote symbolische waarde voor de Hylper Tael

0

Hindeloopen- Het Hylpers is een taal en geen dialect. Goed nieuws: Hindeloopers is nu (internationaal) erkend als taal. Glottolog, een gerenommeerde gegevensbank voor minder bekende talen  behorende bij het Max Planck Instituut in Duitsland, geeft aan als titel: “Language: Hindeloopen-Molkwerum Frisian” 

Het Molkwerums (uitgestorven) en Hindeloopers worden hierin als eenheid gezien, zegt de bekende Leeuwarder taalvirtuoos Dyami Milarson. Dus niet “dialect”!  Glottolog heeft het als taalcode gegeven: hind1273. Deze code is een tastbaar bewijs, dat  het Hylpers (Hindeloopers) als taal internationaal erkend is. De internationale erkenning heeft grote symbolische waarde, aldus de steeds meer bekende Leeuwarder taalvirtuoos Dyami Milarson. Hij wil dit binnenkort zelf in Hindeloopen uitleggen.

Anske Smit

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend