Entreeopleiding ROC Friese Poort Sneek landelijk voorbeeld     

0

Sneek- De Entreeopleiding van ROC Friese Poort in Sneek legt de focus op de begeleiding van de student. Goede resultaten van de opleiding volgen automatisch. Vanaf het eerste contact met de student tot na afronding van de opleiding volgt het docententeam de student nauwlettend. Voor elke student wordt een maatwerkplan opgesteld. En dat wordt gewaardeerd door studenten. Ook door student Omar Alaboud, afkomstig uit Syrië en inmiddels twee jaar woonachtig in Nederland. Hij is student bij de Entreeopleiding assistent dienstverlening en zorg. Omar gaf tijdens het onderzoek van de onderwijsinspectie een 10 voor de begeleiding op school. In goed Nederlands vertelt hij: ‘School vind ik heel erg leuk. Ik heb een hele leuke klas en aardige docenten. Ik vind Nederlands nog best moeilijk, maar krijg altijd hulp op school als ik dat nodig heb. Daarom een 10. ’ Omar is ambitieus. Hij wil na de Entreeopleiding doorleren voor tandartsassistent. 

 Uitgebreide intakeprocedure 

Ans Bakker, opleidingsmanager van de Entreeopleiding in Sneek: ‘Vanuit het hele land is er op dit moment belangstelling om eens mee te kijken tijdens een intakeprocedure of uitleg te krijgen over de wijze waarop de Entreeopleiding dit doet. We beginnen altijd met een uitgebreide intakeprocedure. We nemen de tijd om tijdens een aantal gesprekken met de student te ontdekken waar hij goed in is en waar zijn passie ligt. Daarna blijven we de student volgen en intensief begeleiden, omdat we persoonlijke aandacht belangrijk vinden. Ontzettend leuk dat we nu als inspiratiebron kunnen dienen voor collega’s uit het hele land. Onze kennis en ervaring delen we graag. Een mooiere waardering voor ons werk is er toch niet?  Ik ben enorm trots op ons hele team en wat we met elkaar hebben bereikt.’  

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend