Theater Sneek programma week 17

0

Sneek – Natuurlijk kunt op u op de website van Theater Sneek het volledige programma voor de komende seizoen bekijken, maar als extra service bieden wij u wekelijks het programma van de daaropvolgende week. Extra voordeel is dat de laatste (eventuele) wijzigingen in dit programma kunnen worden verwerkt.

De Indië Monologen –  Adriaan van Dis, Wieteke van Dort, Bodil de la Parra, Onno Sinke en Xavier Boot

70 jaar na de onafhankelijkheid van Indonesië staat onze koloniale geschiedenis volop in de belangstelling. Tegenwoordig hebben bijna 2 miljoen Nederlanders een Indische achtergrond. Hoe werkt die geschiedenis door in ons land, en in onze levens? En hoe willen we ons tot die geschiedenis verhouden?

Elke editie van ‘De Indië Monologen’ brengt een uitgelezen gezelschap van bekende Nederlandse schrijvers, musici en/of acteurs op het podium, maar ook prominenten uit de wereld van de media, journalistiek en politiek zijn vertegenwoordigd; allen met een Indische achtergrond of sterke betrokkenheid bij de geschiedenis van Nederlands-Indië. De vaste muzikale kern bestaat uit zangeres Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten.

Toneel // woe 24 april // 20.15 uur // € 24.00 // Tüöttenzaal, Westersingel 28 // Theater Sneek // www.theatersneek.nl // 0515 431 400

Oorlogsgeheimen – Naar het bekroonde boek van Jacques Vriens

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.

Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En het grote geheim…

Familievoorstelling  // do 25 april // 19.30 uur // € 15.00 // Tüöttenzaal, Westersingel 28 // Theater Sneek // www.theatersneek.nl // 0515 431 400

Thank God It’s Donna! – Met Carolina Dijkhuizen e.a.

 ‘Thank God It’s Donna!’ is de ultieme discoshow waarin Donna Summers hits en leven centraal staan. Carolina Dijkhuizen (o.a. Aïda, The Lion King, Dreamgirls, Sister Act, The Bodyguard) en The Gare du Nord Orchestra brengen Donna’s roerige leven en onweerstaanbare dance hits tot leven in een spectaculaire tribute show die je een avond lang doet vergeten dat de échte Donna alleen nog op het allerhoogste niveau zingt: in de hemel.

Thank God there’s an afterparty!!

Moeite met stilzitten tijdens de voorstelling? Kom dan na de show naar de gratis afterpary in Poppodium Het Bolwerk en maakt de dansvloer onveilig bij DJ Wim. Je kunt na de voorstelling in Theater Sneek gelijk doorlopen naar de overkant van het water. DJ Wim draait daar deze avond de lekkerste dance classics uit de eighties en nineties!

LET OP: je krijgt een gratis consumptiemuntje op vertoon van je ticket voor ‘Thank God It’s Donna!

Theatershow // vrij 26 april // 20.15 uur // € 25.00 // Tüöttenzaal, Westersingel 28 // Theater Sneek // www.theatersneek.nl // 0515 431 400

Foto: Aad Nieuwland  (Thank God It’s Donna!)

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend