Aaipop festival breidt uit

0

Nijland – In 1987 werd in het voormalige muziekcafé van Nijland het idee geopperd om een pophappening te organiseren op Paasmaandag met uitsluitend Friestalige muziek. Nu, 32 jaar later, wordt nog altijd dezelfde pophappening georganiseerd in Nijland. Al vele jaren vindt dit festival niet meer in het dorpscafé plaats, maar op het festivalterrein van m.f.c. De Mande in Nijland. Nog altijd een feestelijke gebeurtenis voor jong en oud.

Voor de volwassen bezoekers is de line-up al enkele weken bekend. In de Harksankjeseal zullen Sjoukje van der Land, Sequens, Gerbrich en it Grutte Guod, Mosken en Adri de Boer het ‘smûke sealtsje’ verwarmen met hun prachtige Friese liedjes. In de Tongertinte staan Ljoubjr de Band, Bad Mood, Bricquebec, Joop Obama and the Presidents en The Beatles Sessions op het repertoire en in de Teneftertinte staan bands als Helder, Sytse Haima, De Doelleazen, Sipke de Boer en Sebeare  geprogrammeerd. Maar liefst vijftien bands en/of artiesten met verschillende muziekgengres. Daarnaast zal ook de bekende Friese troebadoer Piter Wilkens een gastoptreden verzorgen tijden de set van Sebeare. Piter Wilkens heeft van alle Friese artiesten het vaakst op het Aaipop festival gespeeld en weet zowel de jonge als de ietwat oudere bezoeker nog altijd te vermaken met zijn Friestalige muzieknummers.

Naast Piter Wilkens is Sipke de Boer ook een vriend van het Aaipop-festival. In verschillende functies solist, band, presentator, heeft Sipke de Boer deelgenomen aan het jaarlijkse evenement. Om de jeugd kennis te laten maken met Aaipop en de Aaipop belevenis te laten ervaren komt Stichting Aaipop dit jaar met een nieuw project. Aaikepop biedt de jeugd een gepaste Aaipop belevenis. Sipke de Boer zal samen met zijn jonge assistentes de kinderen laten zingen, dansen en spelen op Friestalige liedjes en samen maken ze er een jeugdig Aaipop feestje van. De kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis welkom op het Aaipop terrein in Nijland aan de Tramstraat 2A. Aaikepop zal rond 14.15 uur starten in Jeugdhonk de Pallet, entree is via het festivalterrein.

Voor de volwassener bezoekers is de kaartverkoop al in volle gang. Een entreebewijs kost in de voorverkoop €17,50 en is te verkrijgen in de Herberch fan Nylân aan de Ingenawei 1 te Nijland, De Mande aan de Tramstrjitte 2A te Nijland en bij de Primera in Bolsward aan de Nieuwmart 13. Online zijn de kaarten verkrijgbaar via www.aaipop.frl. Op 22 april 2019 kost een entreebewijs aan de kassa €22,50.

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend