Opening Watersportseizoen 2019

0

Heeg/Woudsend/Gaastmeer- Zaterdagmiddag 20 april, om 13.00 uur, is de feestelijke en bovenal muzikale opening van het nieuwe Watersportseizoen Heeg-Woudsend-Gaastmeer 2019 door burgemeester Jannewietske de Vries. Een gezellig en swingend Dweilersfestival, waaraan vele orkesten deelnemen. Maar er is veel meer:

De dweilorkesten spelen in Heeg, Gaastmeer en Woudsend. Tussen Heeg en Gaastmeer is een gratis pendeldienst met klassieke, Amerikaanse schoolbussen. De orkesten varen met sloepen van Heeg naar Woudsend v.v. , bezoekers kunnen  gratis meevaren met klassieke schepen.

De feestprogramma’s van Heeg, Gaastmeer en Woudsend vullen elkaar op bijzondere wijze aan. Braderie en preuvenement van Heeg vinden plaats in het feestelijk versierde centrum van het dorp. Er is een ‘Heel Heeg bakt’ wedstrijd voor de jeugd en baksels zijn te bewonderen in de Harinxmastrjitte. De jury bestaat uit o.a. uit Hidde Jonker deelnemer van ‘Heel Holland bakt (2016)’.

Tevens vindt er een spectaculaire flyboard-demonstratie plaats door H2O Events. Voorafgaand aan de festiviteiten is er in Heeg een  FIT en Frij Run. Het gevarieerde parcours van deze hardloopwedstrijd is uitgezet rond het waterrijke gebied van Heeg. Voor jong en oud zijn er verschillende afstanden; de finish is in het centrum van Heeg.

In Woudsend is een geweldig shanty koren festival met verschillende koren uit het hele land die op diverse podia in Woudsend te zien en te horen zijn. Er is tevens een gezellige braderie met een groot aanbod van allerlei producten en lekkernijen en met leuke kinderattracties. Daarnaast kun je deelnemen aan een Elf Stegentocht in het centrum.

In het centrum van Gaastmeer wordt een gezellige braderie gehouden en waar ook het  Fokhijs kampioenschap is georganiseerd. In de roef van skûtsje deDe Dageraad’  worden skûtsjeverhalen verteld. in het dorpshuis is er een schilders expositie te bezichtigen en de prachtige gerestaureerde Attema Sate heeft open huis.

In alle 3 dorpen is voldoende gratis parkeergelegenheid. Als knallende afsluiter verzamelen rond 18.00 uur alle Dweilorkesten zich op de Syl in Heeg en blazen het watersportseizoen voor geopend.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend