Theater Sneek programma week 16

0

Sneek – Natuurlijk kunt op u op de website van Theater Sneek het volledige programma voor de komende seizoen bekijken, maar als extra service bieden wij u wekelijks het programma van de daaropvolgende week. Extra voordeel is dat de laatste (eventuele) wijzigingen in dit programma kunnen worden verwerkt.

Paul de Leeuw – Vette pech!

Een avondje hilarische, ontroerende verhalen, improvisaties en kleine liedjes van Paul de Leeuw.Geboren worden in Rotterdam en je kinderen zijn Ajax-supporters. Je vader koopt Ruud Gullit maar leent jou geen geld voor een eerste autootje? Poliepen in de blaas en het verlies van een dierbare vriend?

Het is allemaal een vorm van vette pech maar gepaard met regenhumor. Humor waar je ook een beetje om moet huilen. Net als Annie de Rooij Samen met pianist Miguel Wiels of Bernd van den Bos is er ook ruimte voor muzikale improvisatie met het publiek.

Theatershow // di 16 april // 20.15 uur // € 29.50, laatste kaarten // Tüöttenzaal, Westersingel 28 // Theater Sneek // www.theatersneek.nl // 0515 431 400

Holland Dance festival Codarts Rotterdam – Talent On The Move

Aanstormend danstalent vol explosiviteit en energie. Het programma vormt een kennismaking met het veelzijdige palet van de eigentijdse dans, met bestaand repertoire van internationale topchoreografen en werk dat speciaal voor de dansers is gecreëerd. ‘Talent On The Move’ is een aanstekelijke show op hoog niveau, waarin de passie en energie van het podium spat: ieder jaar weer, ieder jaar anders, al meer dan tien jaar.

Het programma van ‘Talent On The Move’ bestaat uit bestaand repertoire van internationale topchoreografen en nieuw werk dat door opkomende choreografen speciaal voor de dansers is gecreëerd. Het afwisselende programma is een ware bruggenbouwer naar publiek in het hele land. In deze editie zie je choreografieën van onder meer Ji?í Kylián, Cayetano Soto, Ed Wubbe, Ihsan Rustem, Marco Goecke en Stephen Shropshire.

Dans // woe 17 april // 20.15 uur // € 15.00 // Tüöttenzaal, Westersingel 28 // Theater Sneek // www.theatersneek.nl // 0515 431 400

Tryater bus-arrangement

Oud-Sneker Anna Raadsveld speelt in deze komedie van Tryater. Daarom biedt Theater Sneek, in samenwerking met Tryater, haar publiek op donderdag 18 april een speciaal bus-arrangement aan (slechts 50 plaatsen, op=op). Ontmoet in deze volkse komedie zes groteske personages die sneller praten dan ze denken. Mensen zoals jij en ik. Je kunt ze ontmoeten op een bijzondere plek.

18.15 uur   Verzamelen in foyer Theater Sneek met gratis koffie/thee

18.40 uur   Vertrek vanuit Theater Sneek

19.30 uur   Aankomst Zalen Schaaf

20.00 uur   Start voorstelling

22.00 uur   Einde voorstelling

23.15 uur   Aankomst Theater Sneek

Toneel // do 18 april // 20.00 uur // € 27.00 (incl arrangement) // Zalen Schaaf, Breedstraat 48, Leeuwarden // Theater Sneek // www.theatersneek.nl // 0515 431 400

Nasrdin Dchar – Ja

In de top tien van meest stressvolle gebeurtenissen staat op nummer zeven: trouwen! Nasrdin neemt je mee achter de schermen, in de voorbereidingen, het samenstellen van de gastenlijst, het menu en alle vragen die daarbij komen kijken.

Tussen de avond dat Nasrdin zijn vrouw ontmoet in de Marina Bar en de dag dat ze trouwen, zit vijftien jaar. Waarom heeft het zo lang geduurd als hij bij de eerste kennismaking al weet dat zij de ware is? Net als in zijn succesvolle solovoorstellingen Oumi (over zijn moeder) en DAD (over zijn vader en het vaderschap) neemt acteur Nasrdin Dchar het publiek in JA mee op een reis. Die scheert langs continenten en culturen, maar het is vooral zijn eigen zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern de liefde. Want die kan alles overwinnen. Toch? In dezelfde persoonlijke stijl als de voorstelling DAD – officiële juryselectie Theaterfestival 2017 – laat Dchar zien hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, wat trouwen teweeg brengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart ‘JA!’ kunt zeggen.

Toneel // do 18 april // 20.15 uur // € 22.50 // Tüöttenzaal, Westersingel 28 // Theater Sneek // www.theatersneek.nl // 0515 431 400

Thijs van de Meeberg – Kom nou maar gewoon

In een stroom bizarre verhalen over rake ontmoetingen en ontwrichtende gebeurtenissen probeert Thijs de ander te begrijpen. In dit programma gaat Thijs van de Meeberg proberen de ander te begrijpen. Thijs deed deze poging al eerder, maar zijn hoofd werkt niet mee. Want wat denkt hij nu eigenlijk zelf? Welke gedachte is waar? Is Thijs z’n geweten wel zo betrouwbaar? Waar dit eindigt? In een stroom bizarre verhalen over rake ontmoetingen en ontwrichtende gebeurtenissen. Afijn: ‘Kom nou maar gewoon’.

Cabaret // za 20 april // 20.15 uur // € 17.50 // Noorderkerkzaal, ingang Kunstencentrum Atrium, Oud Kerkhof 11 // www.theatersneek.nl // 0515 431 400

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend