Martijn Fischer zingt Hazes

0

Sneek- Het was zaterdagavond een heerlijk meezingfeest voor hen die van André Hazes houden. Martijn Fischer zong hits van Hazes in Het Bolwerk. Martijn Fischer speelt André Hazes niet, hij is hem gewoon. Niemand anders kan zo goed de bekende volkszanger neerzetten. Fischer was Hazes in de musical ‘Hij Gelooft in Mij’ en de film ‘Bloed, Zweet & Tranen’, waarvoor de Utrechter onder andere een Gouden Kalf in ontvangst mocht nemen.

Fisher vertolkte vanaf 2012 de hoofdrol in de Joop van de Ende-musical ‘Hij Gelooft In Mij’. De voorstelling was ruim twee jaar te zien in het Amsterdamse De la Mar Theater. Voor deze rol ontving hij in 2013 de John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol.

Martijn Fischer studeerde in 1997 af als acteur aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Tijdens zijn studie verdiende hij zijn brood met het zingen in een feestbandje. Na zijn studie werkte Fischer bij diverse theatergezelschappen, zoals RO theater, het Nationaal Toneel en het Amsterdamse Bostheater. Zo was hij te zien naast Tjitske Reidinga, Loes Luca en Peter Blok in de stukken ‘De Ingebeelde Zieke’ en ‘Augustus: Oklahoma’ van de Utrechtse Spelen.

Het voorprogramma werd verzorgd door Laura Beekman.

Foto’s Karin Calf

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend