‘Shanty-plus Festival’ Woudsend op zaterdag 20 april

0

Sneek- Zaterdag 20 april 2019 organiseert het shantykoor ‘De Pôllesjongers’ in Woudsend tussen 12 en 18 uur een feestelijk ‘Shanty-plus Festival’. Dit als vervolg op de succesvolle shantyfestivals van 2015 en 2017. Op verschillende locaties in het dorp treden shantykoren en muziekgroepen uit Noord-Holland, Groningen, Drenthe en Friesland op. Er is een programmafolder beschikbaar met routekaart, locaties en tijden van de optredens.

In het gezellige centrum zijn veel activiteiten zoals een watersport- en streekmartkt, een kinderplein en verkoop vanuit historische winkeltjes en huizen in de Midstrjitte.

Bij de nieuwe passantenhaven zijn presentaties van de watersport en er is een gratis rondvaart maken met een klassieke boerenpraam. Met een Elfstegenfolder met QR-codes kan men een Elfstegentocht maken door de steegjes en straatjes van Woudsend. De rijk aanwezige horeca ontvangt de bezoekers graag op hun terrasjes met dagaanbiedingen.

Het festival wordt om 17:30 uur afgesloten met een samenzang met alle koren bij de passantenhaven/ MFC ‘De Driuwpôlle’.

Tevens opening watersportseizoen 2019 Het festival valt samen met de feestelijke opening van het ‘Watersportseizoen Woudsend-Heeg -Gaastmeer’. In Heeg is op 20 april het jaarlijkse dweilorkestenfestival. Enkele dweilorkesten zullen in Woudsend afmeren en spelen. De verbinding tussen Woudsend en Heeg wordt gemaakt met een doorlopende gratis vaarverbinding met klassieke salonboten.

De organisatie van het Shanty-plus Festival festival is in handen van shantykoor De Pôllesjongers uit Woudsend in samenwerking met de horeca en het MFC ‘De Driuwpôlle’.

Het wordt ondersteund door bedrijven, Woudsend Promotie en de gemeente Súdwest-Fryslan.

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend