Rosita Steebeek bij Boekhandel Van der Velde

0

Sneek- Op uitnodiging van Boekhandel Van der Velde komt Rosita Steenbeek vrijdag 29 maart voor een lezing naar Sneek. In het kader van de Boekenweek, waarin dit jaar alles om moeders en vrouwen draait, vertelt zij over haar laatste boek Wie is mijn naaste? Mijn verhaal over de vluchtelingenopvang. Rosita Steenbeek maakte het lot van vluchtelingen en migranten van heel dichtbij mee en kwam veel sterke vrouwen tegen. Op Lampedusa, op Sicilië en in Libanon hoorde zij intense verhalen van vluchtelingen en hulpverleners, en deelde hun leven op de meest schrijnende maar ook mooie momenten.

Rosita Steenbeek debuteerde in 1994 met De laatste vrouw, een roman die in vele talen vertaald werd en waarmee ze internationale bekendheid verwierf. Er volgenden diverse romans en verhalen en ze oogstte veel succes vooral met haar boeken over Rome, waar ze sinds 1985 woont. In Rose (2015) schetst Steenbeek het bewogen levensverhaal van haar Joods-Duitse grootmoeder.

Wie: Rosita Steenbeek

Waar: Van der Velde Boeken, Kruizebroederstraat 36, Sneek

Wanneer: vrijdag 29 maart 2019, 20.00 uur

Toegang € 5,00 – reserveren gewenst

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend