Passage houdt regionale jubileumviering in Lawei Drachten met de ‘Culturele Apotheek’

0

Drachten- Op verschillende plekken in het land staat Passage, de christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging, dit jaar stil bij haar 20-jarig jubileum én bij het 100-jarige jubileum van de christelijke vrouwenbeweging. Op 2 april houdt Passage een regionale viering in De Lawei in Drachten. Deze dag leveren Marije Wilmink en Akke Visser van de ‘Culturele Apotheek’ een bijdrage.

Passage staat op dinsdag 1 oktober 2019 stil bij twee grote mijlpalen: het 100-jarig bestaan van de christelijke vrouwenbeweging én bij het 20-jarige jubileum van Passage. In 2019 is het precies twintig jaar geleden dat de twee christelijke vrouwenbewegingen de Nederlandse Christen Vrouwenbond (NCVB) en de Christelijke Plattelandsvrouwenbond (CPB) samen fuseerden tot Passage. De NCVB werd 100 jaar geleden opgericht.

Medicatie Naast een grote, landelijke viering organiseert Passage op verschillende plekken in het land regionale jubileumvieringen. Eén van deze vieringen is op 2 april in De Lawei in Drachten. Operazangeres Angelique Wardenier brengt samen met pianist Kees van Zantwijk en violist Ernö Olah het veelkleurig en verrassend “Muziek Palet”. Daarnaast laten de vrouwen van de ‘Culturele Apotheek’ zien hoe zij literatuur voorschrijven als medicatie bij alledaagse problemen. Iedereen is welkom om de regionale jubileumviering bij te wonen.

Passage Passage is een christelijk-maatschappelijk vereniging voor vrouwen met een christelijke levensvisie. De vereniging wil vrouwen stimuleren tot actief burgerschap. Ze inspireert haar leden door middel van lezingen, gespreks-, film- en leeskringen; ontmoetingen (excursies, bezinningsdagen, afdelingsavonden) en haar ledenblad: Passage Magazine.

Daarnaast spreekt Passage regelmatig met politici en voert ze – vaak samen met andere organisaties – acties om haar doel te bereiken: een leefbare samenleving voor vrouwen en mannen. Als vrouwenbeweging let Passage vooral op de positie en participatie van vrouwen in de samenleving, dichtbij en ver weg. Dit doet zij vanuit haar inspiratiebron: de Bijbel.

Alle vrouwen in Nederland zijn welkom als lid, ongeacht leeftijd of geloofsovertuiging. Wie lid wordt van Passage, wordt lid van een plaatselijke afdeling. Door het hele land zijn er ruim 200 afdelingen met in totaal ruim 10.000 leden.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend