Anne Soldaat en Yorick van Norden met Unsung Heroes, Too in Lewinski

0

Sneek- “Ze schelen een generatie, maar delen een fascinatie voor muziek uit de bloeiperiode van de popmuziek – de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw. Muziek die hen aanspoorde om zelf de gitaar op te pakken om liedjes te schrijven en te zingen. Het is deze diepgewortelde verwantschap die Yorick van Norden en Anne Soldaat nu samen voor de tweede keer op de planken brengt.

Na het grote succes van de muziekvoorstelling en het gelijknamige album ‘Unsung Heroes’ waar Anne en Yorick de afgelopen jaren veelvuldig mee tourden zijn ze terug met een nieuwe voorstelling: ‘Unsung Heroes, Too’. Hierin brengt het tweetal zowel nummers van andere artiesten als eigen werk ten gehore. In beide gevallen ‘liedjes met een verhaal.

Anne Soldaat: De unsung heroes in onze voorstelling zijn artiesten die het verdienen niet vergeten te worden zoals: “John Sebastian, Sandy Denny, Syd Barrett, Carole King, Bobby Charles, Gerry Rafferty, Nicky Hopkins, John Cale e.v.a..

In veel gevallen hebben ze een tragische en/of destructieve levensloop gehad en is hun oeuvre wat in de vergetelheid geraakt. Ten onrechte, zo vinden wij. We zullen in onze voorstelling hun werk en levensverhalen ten tonele brengen.
Daarnaast zullen Yorick en Anne een bloemlezing uit eigen werk spelen, gepaard met verhalen over de achtergrond en totstandkoming van liedjes.
Yorick van Norden: “De voorstelling laat zich eigenlijk het best omschrijven als een muzikale kruisbestuiving, waarbij Anne en ik zowel elkaar als het publiek kennis laten maken met elkanders werk en de vergeten juwelen van onze unsung heroes. Helden die als nadelig gevolg van canonisering van de popmuziekgeschiedenis nogal eens over het hoofd worden gezien. Gewapend met een divers instumentarium gaan we proberen tot de essentie van de liedjes te komen.”

Yorick van Norden (1986) bracht in 2015 zijn alom geprezen debuutplaat Happy Hunting Ground uit op Excelsior Recordings en werd kort daarop uitgeroepen tot NPO Radio 2 Talent. In 2018 volgde zijn tweede soloalbum ‘The Jester’. Eerder was hij frontman van de Haarlemse band The Hype.
Anne Soldaat (1965) bracht in 2015 zijn gevierde vierde soloalbum Talks Little, Kills Many uit op Excelsior Recordings en nam tijdens de aansluitende tour door Nederland Yorick van Norden mee als support act.
Eerder was hij als gitarist, zanger en songschrijver actief in de band Daryll-Ann en speelde hij bij Tim Knol en Clean Pete.

Voorafgaand aan het concert een heerlijke (verrassings)maaltijd mee-eten? Dat kan! Vanaf 18:00 is de keuken geopend. Reserveer je maaltijd via de website van Lewinski.

Unsung Heroes, Too op vrijdag 22 maart om 20.00 uur

VVK concert: € 10,00
deurticket concert: €12,50
mee-eten? €15,- p.p.

Keuken geopend van 18:00 tot 19:30
Inloop concert va. 19:30
Start concert va. 20:00 uur

Locatie

Lewinski

Waterhoenstraat 2

8601 XT Sneek

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend