IJlst 750 zoekt foto’s van hotelschip de Baltic

0

Stichting IJlst 750 is op zoek naar oude foto’s van hotelschip de Baltic uit IJlst. Bent u vroeger op zeilkamp geweest in IJlst en sliep u op de Baltic? Was u in de jaren zestig onderdeel van de verschillende flowerpower feestjes die daarop werden gehouden? Stuur dan uw foto naar info@ijlst750.nl

Deze foto’s worden gebruikt voor de productie ‘De Baltic Blues’ die op 14 t/m 17 september 2016 IJlst omtovert in een groot drijvend muziektheater.In september van dit jaar brengen verschillende acteurs onder leiding van regisseur Ypy Zysling de Baltic weer tot leven. Bezoekers gaan terug in de hippietijd en wanen zich in een heus flowerpower muziektheater op het water. De gezochte foto’s van vroeger spelen een bijzondere rol in dit stuk. Ypy Zysling: “We hawwe in protte ûndersyk dien nei de Baltic en ferskate archyfbylden en teksten fûn. Dit is noch net útputtend, dus we kinne der folle mear brûke”.

Het verhaal

Johan Calvaljé, voormalig burgemeester van IJlst,  laat de bezoeker door de tijd varen naar het moment waarop het schip de Baltic IJlst binnenvoer. Lukt het Johan C. om de toeschouwer te overtuigen en zijn droom alsnog werkelijkheid te laten worden? Om in de populariteit mee te gaan van de grote steden als Amsterdam en Sneek lijkt een grachtenconcert het ultieme middel om de IJlsters ervan te overtuigen dat IJlst een watersportstad bij uitstek is. Hij laat de Baltic herrijzen uit de oevers van (het meer) de Geeuw met het publiek als getuige. Wordt het pompen of verzuipen?

IJlst750

In 2018 heeft IJlst 750 jaar stadsrechten. In aanloop daarnaartoe vinden er verschillende festiviteiten, zoals theaterevenementen, in de Elfstedenstad plaats met als doel: de leefbaarheid in en rondom IJlst vergroten. De Baltic Blues is het derde theaterevenement op rij. Na ‘De Stad waar ooit’ en ‘It Fabryk’ is dit het grootste stuk dat ooit in IJlst is vertoond, waarin zowel professionele acteurs als amateurs een rol spelen. “It konsept fan elts jier in foarstelling dy’t hieltyd grutter wurdt, en droegen wurdt troch de Dryltsters sels, wurket goed. If ferspriedt him als in oaljeflek en it tal Dryltster akteurs dat meidocht is al trije kear sa grut as by ús earste foarstelling. Ik bin grutsk op it warbere Drylts”, aldus regisseur Ypy Zysling. Meer informatie over de voorstelling staat op www.balticblues.nl.

volledige poster baltic blues

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend