Vanmiddag Heechspanning 2016

0

Heeg – Stichting Straatfestival Heechspanning bestaat 24 jaar en er wordt weer flink uitgepakt. Het nog altijd gratis toegankelijke festival in het centrum van Heeg staat op Hemelvaartsdag 5 mei weer bol van verrassend straattheater, kinderactiviteiten, dans en muziek, terrassen en gezelligheid. Om 13.00 uur zal de swingende pretmuziek van De Putkapel traditiegetrouw de toon zetten en kan het publiek zich een pad banen langs de vele activiteiten.

Straattheater is er tijdens Heechspanning in overvloed. Dit jaar komt Folkert Wesseling met zijn bus naar Heeg en leert ons hoe we een lange busreis overleven. Ook reizen we door parallelle universums en sprookjeswerelden met Bubblica die je met je visuele reisverhalen verbaasd. Vertrekkend uit een sprookjeswereld kun je ook nog dingen op straat tegenkomen. Maar wat is het? Een reusachtig, maar vriendelijke? Moerasgedrocht, gorgelbeest, spin? Kom kijken en bewonder het zelf!

En veel muziek, heel veel muziek.                                         
Ook dit jaar is er op de vele podia weer een gevarieerd aanbod aan livemuziek. Op de kleine podia o.a.: de Flageolettes met muziek van vroeger en nu, Twarres waar Mirjam je meeneemt samen met Kristian en Julian, op reis door haar leven. Maar natuurlijk ook muziek van lokale artiesten zoals Anne-Gryt en Sietske die met zijn tweeën voor kippenvel zorgen! En zal Johannes Rijpma komen met de Bounty Hunters, een energieke, enerverend trio dat overbekende rock (en roll) covers speelt.

Het gele programmaboekje wijst de bezoekers de weg. Als u Heeg binnen komt (rijden) staan hier vrijwilligers met de programmaboekjes, koop deze voor slechts €3,- (bij het parkeren van de auto €5,- incl parkeerplaats)!

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend