Recensie – Bluesnight 22 maart Bolwerk Sneek

0

bluesnight bolwerkSneek – Flanellen geruite overhemden, brylcreem in het haar, een contrabas: rockabilly? Nou… zoiets. Sugarboy and the Sinners noemen het een “moderne mix van old school Blues met Soul, Funk en Rock ’n Roll”. Prima muzikanten, leuk repertoire, professionele uitstraling, alles klopte eigenlijk, maar waar was de blues?. Wij misten bij deze jongens de échte beleving, het contact zoals we dat bij de andere twee bandjes van deze avond wel voelden. Jammer dat deze bluesnight werd afgesloten met deze enigszins voorspelbare band.

De avond begint veelbelovend met de speedblues van 12 Bar Grooves. De gitarist speelt als een getemd wild beest: gierend, knarsend met een heerlijke Stevie Ray Vaughan sound. De nummers zijn kort, heftig en strak met echte mellow blues-akkoorden. Blues zoals blues hoort te zijn: rauw, doorleefd en met passie gespeeld. Voor mij had 12 Bar Grooves sommige nummers iets langer mogen uitspinnen: de muzikale keuzes die ze maken verdienen soms een diepere uitwerking.

John F. Klaver volgt, volgens Matt Schofield “the most interesting guitarist out of Holland”. Hij heeft gelijk. John’s mix van doorleefde blues, stampende ritmes (ondersteund door een superstrakke ritme-sectie), bijna psychedelische keuzes (waar de lichtshow perfect op aansloot), schitterende composities en de echte beleving pakte ons. Soms subtiel, teder, gevoelig. Dan weer rauw, uitgesproken, snoeihard snijdend. Vooral het samenspel tussen John F. Klaver en Hammond-organist Pascal Lanslots was spannend en fascinerend.

Een heerlijke bluesnight. Met tuitende oren (Sugarboy and the Sinners klonk veel harder dan de rest) wandelden wij voldaan langs de Westersingel huiswaarts. Nog eentje dan…?

Mijn tip voor de GrootSneek-lezers en bluesliefhebbers: reserveer alvast kaartjes voor de Bolwerk-bluesnight van 13 september. De top van de Nederblues sluit deze versie af: King of the World (met o.a. Cuby’s Erwin Java).

Tot dan!

CCP.

Reageren op deze recensie? Dat kan! Stuur een mail naar ccp@grootsneek.nl

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend