BasicXL speelt Theater Sneek plat

0

2014-02-16 BasicXL Frisse Friese Meiden Eddy C Theater Sneek 8Sneek – De BasicXL, onder de bezielende leiding van dirigent Theo Brouwer, speelde zondagmiddag Theater Sneek plat. Ze werden daarbij geflankeerd door de Frisse Friese Meiden Janne-Marije Oosterhaven, Anne Visser en Maaike Kampen en als speciale gast een van de beste percussionisten ter wereld Eddy Conard. Een mix van popmuziek, jazzy nummers en evergreens, vertaald naar en overgoten met een BasicXL sausje, zorgde voor enthousiaste reacties bij het circa 500-koppige publiek.

2014-02-16 BasicXL Frisse Friese Meiden Eddy C Theater Sneek 5

De Frisse Friese Meiden zijn allen afkomstig uit de Bogermanstal van Anne Oosterhaven en zorgen voor een prachtige aanvulling op het instrumentale werk van de Basic, die speciaal voor deze middag in XL uitvoering optraden. Dat wil zeggen dat Theo Brouwer oneerbiedig gezegd ‘een blik’ strijkers had opengetrokken, die deel uitmaken van het Fries Jeugd Orkest, waar Brouwer ‘bij toeval’ ook orkestleider van is. Voor Brouwer overigens was het een (plezierige) verrassing toen de Meiden aankondigden binnenkort tijdens het concert van Iris Kroes als backing vocals te zullen fungeren.

2014-02-16 BasicXL Frisse Friese Meiden Eddy C Theater Sneek 15

Eddy C. straalde vanaf de eerste seconde een wagonlading energie uit, zodat het niet lang duurde voordat het publiek mee zat te klappen en zingen. Naast de nummers die Conard met zijn zwoele stem de zaal in slingerde vielen ook de duels met de twee percussionisten van de Basic bij de vrijwel volle zaal in de smaak.

2014-02-16 BasicXL Frisse Friese Meiden Eddy C Theater Sneek 2

Een deel van de dit jaar jubilerende Pampusclub was aanwezig bij het concert dat door mister 421, Jan Eringa, de best zeilende trompettist van de Basic en de beste trompettist onder de  Pampuszeilers, aan het jubileum van de Pampusclub en de Pampus als eenheidsklasse werd opgehangen. De Pampusclub bestaat dit jaar 55 jaar en de Pampus als klasse wordt 80 jaar, reden voor een feestje en dit concert vormde de aftrap van het jubileumjaar.

httpv://www.youtube.com/watch?v=dvasWRObcnc&list=UUhsbzUJENtr8RiNhJiXmlSQ&feature=c4-overview

En passant maakte Theo Brouwer tijdens het concert nog even bekend dat er bij de Olympische Spelen in Sotsji wederom een Clean Sweep plaats had gevonden bij de Nederlandse dames op de 1500 meter, hetgeen de vreugde compleet maakte. En het bleef nog lang gezellig en onrustig in Sneek……………..

 

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend