Voorjaarsactiviteiten bij Mar en Klif

0

Uilenballen-1-JTijsmaOudemirdum – Ben jij ook zo benieuwd hoe een radio of telefoon er van binnen uit ziet? Of wil je net als een echte professor proefjes doen in een Lab? Hou je van gezellig spelletjes doen in het bos, of juist van beeldhouwen en knutselen? Dan bof jij! Want al die leuke activiteiten staan deze vakantie op het programma van Bezoekerscentrum Mar en Klif! Ook je ouders en pakes en beppes hoeven zich niet te vervelen!

Zij hebben gratis toegang en kunnen gezellig meedoen aan de activiteiten of genieten van de nieuwe tentoonstelling in Mar en Klif ‘Vogels in trek’ over de fauna in ons prachtige Nationale Landschap Zuidwest Friesland.

  •  Op maandag 18 februari organiseren we een workshop ‘beeldje maken van speksteen’. Beeldhouwster Jantsje Bron maakt prachtige beelden van steen. Ze gaat je vertellen hoe je kunt beeldhouwen. Daarna zoeken we zelf een mooie steen uit en gaan we aan de slag! Raspen, voelen, kijken en schuren, net zo lang tot het beeldje de vorm heeft die we mooi vinden.
  • Op dinsdag 19 februari staat in het Rijsterbos een hippe heksenmiddag voor kleuters op het programma. We gaan racen op een heksenbezem, zingen en dansen, verzinnen maffe toverspreuken en brouwen vieze soepjes. Pake en beppe of mama en papa mogen natuurlijk gezellig mee en… je mag verkleed komen!
  • Woensdag 20 februari organiseren we twee spannende activiteiten. Om 11:00 uur start het Experimenten Lab, waar we allerlei leuke proefjes gaan doen. Experimenteer mee en ontdek zelf hoe bepaalde stoffen op elkaar reageren. Om 13:30 uur start Electro Shock, een stoere sloop- en knutselmiddag. Eerst gaan we allerlei elektrische apparaten uit elkaar slopen en daarna gaan we er iets nieuws van knutselen. Een robot, raket, ufo of iets uit je eigen fantasie.
  • Donderdag 21 februari kunnen de creatieve kinderen los met de dames van de Knutselkeet uit Bant. Om 11.00 uur start de workshop ‘Vetbolvogeltje maken’. Van een bloempotje maken we een prachtig vogeltje, waar een vetbolletje in komt te hangen. Dat vetbolvogeltje hangen we thuis in de tuin. Zo versieren we niet alleen onze tuin, maar helpen we de vogeltjes in de winter ook aan eten! Om 13.30 uur start de workshop ‘Vogelhuisje mozaïeken. Met mooi gekleurde stukjes steen en tegel en lijm maken we mooie patronen, sierranden of een bloem of dier op ons vogelhuisje. Mooi om thuis je geheime schatten in te bewaren.
  • Vrijdag 22 februari organiseren we een workshop ‘Braakballen pluizen’ i.s.m. het IVN Súdwesthoeke en gaan we op ontdekkingsreis in de wereld van de roofvogels en uilen. Aan de hand van allerlei naslagwerken en gewapend met loeppotjes en pincetten gaan we zelf onderzoeken wat uilen eten. Je werkboekje en je vondsten mogen mee naar huis! Op vrijdagmiddag organiseren we een bijzondere bosmiddag ‘Nature Art’. Samen met het IVN Súdwesthoeke gaan we in het Jolderenbos mandala’s maken van natuurlijke materialen. Kleine kunstwerkjes van bladeren, takken, mos en boomvruchten langs het pad. Bij slecht weer gaan we mandala’s knutselen in Mar en Klif.

Krijg je al zin om mee te doen? Geef je dan snel op aan de balie van Mar en Klif of via 0514 – 571777! De meeste middagen zijn bedoeld voor kids tussen de 6 en 12 jaar oud. De heksenmiddag is voor kleuters en peuters onder begeleiding. Wil je meer weten over de activiteiten, kosten en de tijden? Kijk dan op de website www.marenklif.nl of www.helppakedevakantiedoor.nl.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend