Gestrand in Museum Hindeloopen!

0

gestrand-museum-hindeloopenHindeloopen – In de voorjaarsvakantie gebeurt er iets bijzonders in Museum Hindeloopen. Het museum verandert in een onbewoond eiland! De kinderen die met hun begeleiders het museum bezoeken krijgen al gauw in de gaten dat ze zijn gestrand op een eiland. Hoe dat allemaal kan gebeuren? Dat krijgen de schipbreukelingen te horen in een spannend verhaal, vertelt door schrijfster Riemkje Pitstra. Zij is ook aangespoeld!

Op het eiland ontdekken ze een deel van een gezonken schip, het lijkt onbewoond, maar is dat ook zo? Er blijkt een vreemde kunstenaar te wonen, hij verzamelt aangespoelde flessen en beschildert die. Hij moet niets hebben van die vreemde snuiters die op zijn eiland zijn gestrand! De kinderen willen natuurlijk zo gauw mogelijk van het eiland af. Ze gaan op zoek naar eten, maken bescherming voor hun hoofd tegen de felle zon, leren om knopen te leggen in touw, bedenken spelletjes tegen de verveling. Ondertussen leren ze meteen iets over het eiland (museum). Voor iedere activiteit kunnen ze schelpen verdienen .

Pas als ze genoeg schelpen hebben verzameld en meedoen aan een inlandse dans, kunnen ze van het eiland af. Zou dat allemaal lukken? Tot slot gaan de kinderen zelf een kunstwerk maken van een fles. Dit jaar heeft de Museum Federatie Fryslân als thema ‘meidwaan’(meedoen) bedacht voor de actie ‘Help pake en beppe de vakantie door’. In Museum Hindeloopen zal op het onbewoonde eiland samengewerkt moeten worden om het hoofd boven water te houden!

Kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn welkom op donderdag 21 en vrijdag 22 februari , vanaf 14.00 uur. Kosten zijn € 5,- per kind, oate en ame of andere begeleiders mogen gratis mee! Sleep ze dus gauw mee naar het onbewoonde eiland in Hindeloopen.

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend