Aggemabokaal voor Stichting De Sneker Pan

0

aggemabokaal-oeletoeters-waltaplein20130210Sneek – De Aggemabokaal van  Carnavalsvereniging De Oeletoeters uit Sneek, de ludieke onderscheiding voor een persoon, een instelling, of groep mensen die zich in het afgelopen jaar meer dan gemiddeld verdienstelijk hebben gemaakt voor Sneek, is dit jaar ten deel gevallen aan de Stichting De Sneeker Pan. Voorzitter Cor Reijenga mocht  zaterdagmorgen op het Waltaplein aan de Marktstraat  in Sneek uit handen van Vorst Boudewijn de Eerste de bokaal in ontvangst nemen.

“Wie is dit jaar de uitverkorene om de 26e Aggemabokaal in ontvangst te mogen nemen”. Met deze woorden begon Vorst Geert, voorzitter van de Bokaal-commissie, zijn jaarlijkse toespraak als inleiding op de uitreiking van de beker. “Dit jaar hebben we gekozen voor een groep ‘Sneeker Liefhebbers’. Om vervolgens tergend langzaam tipje voor tipje van de sluier op te lichten.

aggemabokaal-oeletoeters-waltaplein20130210_1

  1. Het is een  stichting met een lange staat van dienst
  2. Ze besloten in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog een ‘oud spelletje’ nieuw leven in te blazen
  3. Het betreft een spelletje waarmee veel Snekers vanaf de geboorte erfelijk belast zijn
  4. Deze liefhebbers hebben met een gezonde dosis verstand en visie vele stormen doorstaan
  5. Soms hadden ze de wind mee en op andere momenten zaten ze met de ‘kloten voor het blok’…..
  6. Enzovoorts, enzovoorts…..

Tot het verlossende woord, het daagde toen al bij velen: Mag ik Prins Boudewijn en jeugdprins Noa uitnodigen om respectievelijk de wisselbokaal en het (blijvende) herinneringsbord te overhandigen aan de voorzitter van de Stichting De Sneker Pan: Cor Reijenga. Om afsluitend de vier bestuursleden van de Stichting op te nemen in zijn  hofhouding.

Cor Reijenga refereerde in zijn dankwoord aan de vele vrijwilligers die de sfeer bij het Sneker skûtsje maken tot wat hij is en daarmee mede verantwoordelijk  zijn voor de resultaten van ‘de Panne’ en drong er bij alle aanwezigen  op aan om vooral het Openluchtspel van het Panteater aan de boorden van het Sneekermeer, waar de Sneker Pan een  hoofdrol in speelt, niet te missen.

 

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend