B-kant Zware Jongens-single scoort beter dan A-kant

0

Zware-Jongens-voorkant-hoes--Houd-er-de-moed-maar-inSneek – De Zware jongens, respectievelijk Fokko Dam uit Sneek en Arie Kuipers uit Makkum, komen ieder jaar tegen het carnaval met een feest-single, daar kun je de klok op gelijk zetten. Dit jaar is dat het liedje ‘Houd er de moed maar in’, met op de B-kant een gezongen versie op het aloude liedje ‘Der Alte Dessauer’, getiteld ‘We heffen de glazen’. Nu doet het unieke geval zich voor, niet erg overigens, dat deze B-kant succesvoller is dan de A-kant, want deze week kwam het nummer ‘We heffen de glazen’ binnen op nummer 72 in de Mega Top 100.

Vanwege dit succes is er onmiddellijk een videoclipje van dit liedje op You Tube gezet, waarin beelden worden gebruikt van het nog uit te zenden tv-programma ‘POLONAISE’, dat in het carnavalsweekend door de TROS wordt uitgezonden.

httpv://www.youtube.com/watch?v=G1ECra35A7g

In het clipje figureren o.a. Prins Boudewijn met gevolg van Carnavalsvereniging De Oeletoeters uit Sneek, met vooral ook de voorzitter van deze vereniging, Eddy Mensink, prominent in beeld. Het zal niet……

leuk om te vermelden is verder dat op het nummer ‘Houd er de moed maar in’, medewerking wordt verleend door dweilkapel ‘de Bloaskaken’ en op ’We heffen de glazen’ toetert de bekende kapel ‘Kleintje Pils’ er op los. Zou er voor Zware Jongen Fokko Dam nu toch nog leven zijn na de Blauhúster Dakkapel?

Onderstaand de het filmpje van de A-kant ‘Houd er de moed maar in’:

httpv://www.youtube.com/watch?v=dRzb5qygORY

ZJ-Panorama-no.2-09-jan.-16-jan

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend