Get Up Kids en Movements in Bolwerk Sneek

0

Sneek 22 september 2011 – Op vrijdag 30 september staat een van de vaandeldragers van de emopunk in Het Bolwerk te Sneek: The Get Up Kids! Als er de afgelopen tien jaar één band was die ervoor zorgde dat emo toch nog ballen had, dan was het wel The Get Up Kids. De band ging in 2004 uit elkaar, maar besloot rond 2009 toch weer bij elkaar te komen. En dan nu een reünie-tour met een clubshow in Het Bolwerk te Sneek.

Verwacht een bruisende mix van razende gitaren, poppy keyboards en een intense zang. Denk aan een mix tussen Jimmy Eat World, Saves The Day en Weezer. Feest! De zaal gaat om 21.00 uur open en support is van Antillectual en Static Radio.

Met The Get Up Kids ben je nooit klaar. Midden jaren 90 bouwden zij eigenhandig de emo-scene op, om in 1999 hun bekendste album‘Something to Write Home About’ op de wereld af te vuren. Twee albums later hingen ze KO in de netten na een hoop geruzie. Maar nu zijn ze terug! Met hun nieuwste album ‘There Are Rules’ bewijzen The Get Up Kids dat ze meer zijn dan een doorsnee punkrock band. ‘There Are Rules’ is een postrock-topper van formaat, “…nothing less than an absolutely stunning success”, volgens Alternative Press. Verwacht een bruisende mix van razende gitaren, poppy keyboards en een intense zang. Denk aan een mix tussen Jimmy Eat World, Saves The Day en Weezer. Feest!

Support deze avond is Antillectual, een punkrock trio met een drummer met Friese connecties. De band, die door OOR ‘de hardstwerkende punkband’ genoemd wordt, brengt sinds 2005 wereldwijd albums uit en toert onophoudelijk op alle continenten. Antillectual speelt politiek geladen melodieuze punk, variërend van jaren ’90 skatepunk tot jaren ’00 emo en jaren ’10 orgcore en wordt gezien als een van de boegbeelden van het Europese punkrock genre. Zij zijn op tour met Static Radio uit New Jersey, geboortegrond van geniale bands als The Bouncing Souls en Lifetime. Maar ook vaak vergeleken met snelle melodieuze punkrock-acts als Kid Dynamite en Paint It Black.

Op zaterdag 1 oktober is de eerste editie van Movements. Movements heeft zich het afgelopen jaren bewezen als een feest wat garant staat voor kwaliteit. DJs als 2000 and One, Remy en Secret Cinema draaiden al met succes op een Movements editie, en dat niveau houden we dit seizoen zeker vast! Om het seizoen te beginnen, geven we de beste local DJs een kans om te knallen. Det, Nieuwhout en Ferdy zullen hun opdracht met verve vervullen: make you dance!

  • Vrijdag 30 september 2011
  • THE GET UP KIDS
  • + Antillectual + Static Radio
  • 21:00 uur / €12,50
  •  Zaterdag 1 oktober 2011
  • MOVEMENTS
  • met DJ’s Nieuwhout
  • 22.00 uur / gratis entree

 

 

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend